Svi mi volimo putovati (ili barem vi koji čitate Punkufer :). A što ako vaša bolja polovica ne želi na put s vama, a vi to životno iskustvo želite podijeliti? Evo nekoliko prijedloga kako "natjerati" vašeg partnera da više putuje.

1. Saznajte što ga sprečava

Možda se boje letjeti, a možda samo ne žele trošiti previše novca. Možda ga pak muči strah da će nešto poći po zlu, kao teroristički napad, bolest ili će vam netko ukrasti novčanik? Ako saznate o čemu je točno riječ, moći ćete lakše organizirati putovanje i izbjeći ono što partner ne želi raditi ili čega ga je strah. Nemojte ga tjerati da radi nešto što ne želi, jer vas to sigurno neće odvesti u željenome smjeru.

Ako se boji ukradenog novčanika, možete predložiti da nosite drugi, prazan novčanik kao mamac. Ako se boji terorističkog napada, idite na mjesta koja nisu baš na meti terorista. Ako se boji letenja, koristite drugo prijevozno sredstvo i idite na bliže destinacije.

Ako pak ne želi previše trošiti, podsjetite ga da je ovo pozitivna investicija u vaše zdravlje, stvorit ćete lijepe uspomene, a samo jednom se živi.

2. Planirajte put tako da uzmete u obzir i partnerove, ali i svoje interese

Ako više volite boraviti u prirodi, a partner u gradu, odlučite se za lokaciju gdje možete dobiti obje opcije. Nešto vremena provedite zajedno, a dio ostavite i za vlastite interese.

3. Učinite putovanje udobnijim

Nitko ne voli satima sjediti kao sardina, ako baš ne moramo. Vidite kakve opcije nudi raspored sjedenja u avionu. Ako postoji mogućnost sjedala 2-4-2, bukirajte ovo gdje su samo 2, makar platili i nešto više, osobito ako se radi o dužem letu.

4. Odite o odmaralište ili na krstarenje

Ovakva putovanja nude okus nove zemlje, a opet i udobnost doma.

Disneyevo krstarenje inspirirano Oktoberfestom: 9 dana prave bajke s pivom u ruci

5. Otputujte sami

Ako se baš nikako ne uspijete dogovoriti, otputujte s prijateljima ili sami. Solo putovanja mogu biti poprilično oslobađajuća. Možete ići kud hoćete i pritom ne brinuti da se partner dosađuje. A ako partner postane ljubomoran zbog vašeg odlaska, možda upravo to bude poticaj da idući put spakira kufere i krene na put s vama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju