Na ovom popisu nećete naći ni Disneyland, ali ni Gardaland. Ovdje ne očekujte uobičajene vlakove smrti i likove iz crtića, ovdje očekujte neočekivano!

U neke od ovih parkova djecu voditi nećete. Zašto? Zato što postoji dobna granica zbog golotinje koja u njima vlada ili, s druge strane, nema smisla djeci pokazivati grad (stvarnih) patuljaka. Zato, ukoliko ste ludi fan određenih stvari, u ovim parkovima bi zbilja mogli uživati. U kojem parku se možete naći s krokodilom oči u oči, a gdje ući u igricu Angry Birds, saznajte u nastavku teksta.

1. ErotikaLand, Brazil

Ok, ovaj će se tek otvoriti za dvije godine, ali u njega djecu nećete voditi. Naime, park erotskih skulptura i vlak zadovoljstva bit će među glavnim atrakcijama, tako da će ovdje vjerojatno ulaziti samo oni 18+. Srećom, godina imamo dovoljno, pa ako završimo u blizini ovog parka, svašta je moguće.

 

A post shared by Bobby Matthews (@bobbymatthews.iv) on

2. Ark encounter, SAD

A sad nešto posve suprotno od erotike. Zabavni park će biti napravljen na replici Noine arke i bit će "biblijski zabavni park". Dimenzije će biti kao one originalne arke, a cijeli projekt koštat će oko 90 milijuna dolara. U najmanju ruku, zvuči zanimljivo. 

 

A post shared by 나스짜 (@stanochka) on

3. Love Land, Južna Koreja

Čini se kako su erotski parkovi popularni po cijelom svijetu, pa se jedan takav smjestio i u Južnoj Koreji. Ovdje se nalazi više od 140 kipova, čija je glavna odlika interaktivnost…

4. Kingdom of the Little People, Kina

Ovo bi prije bio kontroverzni no zabavni park, no eto, ljude svašta zabavlja. Svi zaposlenici koji ovdje rade ne smiju biti viši od 130 centimetara, a oni su zaduženi za zabavljanje gostiju. Kako? Plešući balet, pričajući priče, glumeći… Vlasnici parka se i dalje optužuju radi izrugivanja patuljcima.

5. The Holy Land Experience, SAD

Opet religijski park! Ovaj se smjestio na Floridi, a u njemu se između ostalog nalaze replika Isusovog groba, posljednja večera na kojoj možete večerati u Isusovom društvu, replika Jeruzalema…

> Veliki upitnik iznad glave...10 suludih svjetskih turističkih atrakcija

6. Angry Brids Land, Velika Britanija


Zamislite na trenutak da možete ući u svoju omiljenu igricu. S obzirom na to kako gotovo cijeli svijet koristi pametne telefone, imate priliku zaviriti u najpopularniju igricu na mobitelima ikad: Angry Birds. Ovaj u Engleskoj nije jedini, ali kako je nama najbliži, spominjemo upravo njega.

 

A post shared by Mircea I. Trif (@mircea.trif) on

7. Grutas Park, Litva

Ovo je park za sve koje pere nostalgija. Svi spomenici koji su nekad bili smješteni po gradovima diljem Litve, svoje su mjesto pronašli tu. Marx, Lenjin i ostali tako svakodnevno gledaju neke nove klince, a da bi sve bilo u ravnoteži, brine se spomenik Uncle Joea. Gotovo isti ovakav park postoji i u Budimpešti.

 

A post shared by The Travel Crew (@thetravelcrew) on

8. Darwin Crocodile Park, Australija

Glavna atrakcija ovog parka je "Kavez smrti". Jednostavno uđete u njega i spuste vas u vodu kojom vlada ogromni, pravi i živi krokodil! Ovo je samo za hrabre, mi se osobno ne bismo baš rado našli oči u oči s nemani.

 

A post shared by Lucia Wang (@luciajiayinwang) on


9. Shijingshan Amusement Park, Kina

Ovaj park našao se u središtu pozornosti 2007., kad je bez dozvole preuzeo brojne likove iz američkih i japanskih crtanih filmova. Njime dominira dvorac gotovo identičan Disneyjevom, a čak i slogan glasi "Disneyland je predaleko, dođite u Shijingshan".

10. Dubailand, UAE

Ako ikad bude napravljen do kraja, ovaj zabavni park posramit će apsolutno sve ostale na svijetu. Potpuno nevjerojatno, čak i suludo zvuči činjenica da je planiran budžet za izgradnju parka 64 milijarde dolara. Da, dobro ste pročitali, milijarde. U njemu će biti sve što možete zamisliti, uključujući filmski svijet Warner Bros, tematski park Formule 1, nekoliko šoping centara i 185 metara visok kotač. Kao rok za dovršetak stavljena je 2020. godina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju