Znate li kako će izgledati budućnost putovanja zrakoplovom? Odgovore daju kandidati koji će sudjelovati na ovogodišnjoj dodjeli Crystal Cabin Awardsa.

Riječ je o međunarodnoj nagradi za inovativne proizvode i koncepte vezane uz zrakoplove, a na kojima dizajneri, inženjeri i vizionari planiraju budućnost zračnog putovanja.

Stjuardesa Zanimljivosti Jeste li se ikad zapitali što stjuardese odmah primijete na vama?

U užem izboru za ovogodišnju dodjelu koja će se održati u lipnju u Hamburgu našli su se prijedlozi koji smanjuju utjecaj zrakoplova na okoliš te daju nova rješenja koja zračnim prijevoznicima omogućavaju veću fleksibilnost u konfiguriranju kabine za svoje klijente.

Američka tvrtka Teague, primjerice, zamislila je kabine pod imenom Elevate s interijerom koji izgleda poput malog, ali ugodnog dnevnog boravka. Stolići i dodatna sjedeća mjesta imaju preklopni mehanizam kako bi se mogli postaviti i ukloniti po želji, odnosno kako bi putnicima pružili dovoljno mjesta i privatnosti.

Vizionari su osmislili i plutajuća sjedala s ručnom prtljagom pohranjenom ispod mjesta za sjedenje, redove sjedala na kat i druge koncepte koji bi u bliskoj mogućnosti mogli postati stvarnost komercijalnih zrakoplova.

Avion Zanimljivosti Možda i bolje: 8 avionskih tajni o kojima putnici pojma nemaju

Kako vodeći dizajneri i stručnjaci zamišljaju budućnost putovanja zrakoplovom pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju