Krećete na put avionom, ulazite u „čeličnu pticu“ te vam nasmiješene stjuardese i stjuardi odmah požele dobar dan. Pomislite kako su ljubazni, što zasigurno i jesu, no iza pozdrava krije se mnogo, mnogo više, a priču o tome prenosimo s portala Huffington Post!

Naime, kabinsko osoblje na ulazu u avion stoji kako bi vas moglo odmah i „čekirati“ te kako bi pokušalo odmah na ulasku stvoriti sliku o vama i zabilježiti ako zaključe da ste po nečem, bilo pozitivno ili negativno – posebni.

„Putnici misle da služimo samo kako bismo ih pozdravljali prilikom ulaska“, objašnjava Jay Robert za HuffPost. „No bili bi iznenađeni kada bi znali koliki broj mogućih opasnosti otklanjamo na ovaj način, bilo da je riječ o kašnjenju zrakoplova ili jednostavno o nečemu što može negativno utjecati na njihovo zdravlje i sigurnost“, dodaje.

Primjećuju također gdje sjedate, kao i imate li problema s prtljagom. I da, ako ste putnik koji je u dobroj fizičkoj spremi, znajte da će i to zabilježiti. „Uvijek smo u potrazi za osobom koja može pomoći ako dođe do sigurnosnih problema jer nam je potreban netko tko bi želio i mogao pomoći prilikom evakuacije. U tom slučaju tragamo za nekim tko putuje sam, obučen je ležerno i izgleda spreman pružiti pomoć“, kaže Zac Ford.

S njim se očito slaže i kolegica Janice Bridger, koja kaže da kad ugleda nekog „mišićavog, snažnog i u fizički izvrsnoj formi“, pamti njegovo lice i sjedalo jer joj može biti dragocjen u slučaju da nešto pođe po zlu.

Stjuardese i stjuardi lako primijete ako je netko pijan (realno, to i nije najveći problem prepoznati, a kažu da posebnu pažnju obrate i na one koji izbjegavaju mogući „eye contact“ s njima. „Čim me netko izbjegava pogledati u oči, glavom mi prolaze razna pitanja; boji li se letjeti, je li dobro, ima li privatnih problema... Smatram da je prepoznavanje takvih stvari također dio mog posla te želim da je svima let ugodan“, mišljenje je Stephanie Mikel, stjuardese u tvrtki Southwest Airlines.

Također kažu da prate i s kojom knjigom ulazite u avion jer ako čitate medicinsko štivo, pretpostavka je da vam je to i struka, pa će u slučaju da nekom ne bude dobro visoko iznad oblaka vjerojatno zatražiti pomoć od prave osobe bez gubljenja vremena.

Njemice su se čudile zašto nitko nije htio s njima spavati, a naša se avantura lagano mijenjala u triler Highlander Velebit - 21 Highlander Velebit - 6 Highlander Velebit - 4 +22 Highlander Velebit - 19

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju