• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #aminess

Vikend u Istri: David Skoko i Aminess hoteli doista su sjajna kombinacija!

Nakon što su se jedva slegli dojmovi s večere od pet zvjezdica, sutradan smo imali priliku sudjelovati i na radionici Aminess Cooking with Class by David Skoko. Riječ je o projektu gdje je naglasak na učenju vrhunskog kulinarstva u opuštajućem hotelskom ambijentu uz odličnu zabavu, a chef Skoko se pokazao kao odličan učitelj...

Punkufer avatar placeholder
Vedran Jurić 8.10.2021 10:38 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Bibury Filmski ugođaj Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše" Pizzeria 14 Sretna četrnajstica Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji Tortellini varivo Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna

Kako su gastronomski užitci i vikend u Istri uvijek dobra kombinacija opće je poznato. Stoga, kad smo dobili poziv na večeru koju priprema jedan od naših najboljih kuhara, David Skoko, nismo puno dvojili. A kad smo shvatili kako se poziv odnosi i na radionicu s istim chefom dan poslije, bili smo još zadovoljniji.

U istarskom Novigradu, točnije u hotelu Aminess Maestral, 1. listopada održana je ekskluzivna večer pod nazivom Aminess Wine & Gourmet Nights. Riječ je o projektu koji je ove godine ušao u četvrtu sezonu, što znači da stvar itekako funkcionira. Večere su se, počevši u lipnju, održavale jednom mjesečno, a devetog ovog mjeseca, svoju će premijeru doživjeti i na Korčuli.

No, pustimo što će biti i radije se usredotočimo na naše iskustvo. Meni večere na kojoj smo sudjelovali u petak navečer potpisao je,  kako smo već rekli, David Skoko, ali i slovenski chef Jorg Zupan, vlasnik jedne Michelinove zvjezdice za svoj ljubljanski restoran Atelje. Za desert je bila zadužena Martina Labinjan iz Aminessa, a vina Benvenuti su se itekako dobro sljubila uz sljedove.

Večera je bila poslužena u pet sljedova, a svaki slijed je naravno, pratilo drugo vino Benvenuti. Sam koncept večere vrlo je dobro organiziran, jer nakon svakog slijeda dolazi pola sata pauze, u kojima će se konobari pobrinuti da vam ne nedostaje vina.

Prvo jelo na meniju bili su marinirani sardoni (inćuni), zatim je slijedila „kobasica“ od škampa i soma (nevjerojatno dobra kombinacija), da bi zatim na red došao morski pas. Prešlo se tada na mesni dio, pa je poslužena sušena vratina krškopoljske svinje, a sve je zaokruženo sjajnim kolačem od borovnice. Kako smo već spomenuli, točila su se vina Benvenuti, čije razne malvazije, ali i teran - zaslužuju same pohvale.

Nakon što su se jedva slegli dojmovi s večere od pet zvjezdica, sutradan smo imali priliku sudjelovati i na radionici Aminess Cooking with Class by David Skoko. Riječ je o projektu gdje je naglasak na učenju vrhunskog kulinarstva u opuštajućem hotelskom ambijentu uz odličnu zabavu, a chef Skoko se pokazao kao odličan učitelj. Iako gosti nemaju priliku ovdje sami kuhati (tek eventualno narezati neku namirnicu ili filetirati ribu), radionica se itekako isplati jer ćete s nje izići puni dojmova i novih kulinarskih znanja.

Skoko u prvi plan stavlja ribu, posebno onu jeftinu i dostupnu „običnom“ novčaniku, te je tako polaznike naučio napraviti četiri različita jela. Kod prvog glavnu ulogu imale su palamide, koje, valja priznati, narezane na kockice i zalivene soja sosom, imaju gotovo isti okus kao znatno skuplja tuna. Palamide su završile kao dio poke zdjela, a chef nas je već uputio u tajne pripremanja još jedne jeftine plave ribe – skuše. Nakon nje, na red su došli sipa te morski pas, a svi polaznici naučili su kako i tanjur za kojeg nije potrošeno puno kuna može izgledati – svjetski. Cijela radionica traje malo više od 4 sata, kojima Skoko apsolutno dominira i  ne dopušta prazni hod.

Inače, sam hotel Maestral u kojem smo bili smješteni, nalazi se tek 10 – 15 minuta šetnje od centra grada. Još je bolja vijest da je odmah ispred hotela plaža koju su u prvim danima listopada doslovno okupirali Nijemci i Austrijanci, a dobro je i što do centra dolazite šetnjom uz more. No, i ako vam se ne šeće do ovog predivnog grada kojeg je grehota ne vidjeti, i sam hotel nudi more aktivnosti – teniske terene, terene za odbojku, najam bicikla, fitness centar, wellness... Ipak, Novigrad nemojte propustiti razgledati, jer će vam biti žao.

U svakom slučaju, ideja organiziranja večere, ali i radionice s Davidom Skokom prilično su dobre ideje, te smo sigurni da, tko god se odluči sudjelovati na makar jednoj stvari – teško će otići iz Novigrada nezadovoljan.

  • #aminess
  • #hotel
  • #david skoko
  • #Novigrad
  • #istra
  • #Kamo putovati
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Mađarski znamo napamet, ali jeste li probali turski? Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Uz tjesteninu ili rižu
Jelo bez previše filozofije koje oduševljava: Recept za neodoljivi pileći paprikaš
Otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Aragonski dvorac
Talijanski otok koji ima svoj otok: Hrid koja pamti brojne vladare, ratove, ali i umjetnike
Zaboravite klasiku: najneobičniji muzeji u Hrvatskoj
Od žaba do ljubavi
Zaboravite klasiku: Neki od najneobičnijih muzeja u Hrvatskoj u kojima možete uživati za vikend
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Duh ratnika
Šaka Zulu i njegovo nasljeđe: Kako je malo pleme preraslo u moćnu silu Afrike
Francuska juha od luka s njokima recept
Predobro!
Ne pokazujte ovo Francuzima! Recept za juhu od luka, ali s dodatkom njoka
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Najbolji recepti
5 prefinih deserata s kavom koje treba probati: Od raskošne torte do čokoladnih keksa
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Život s rijetkim bolestima: Mirta je jedna od 10-ak osoba u cijelom svijetu s mioklonom distonijom
Mirtina priča
"Sjedili smo za stolom i ručali. Odjednom kao da me stresla struja. Znali smo..."
Centar prepun policije, nekolicina ljudi ispred SNV-a pušta Thompsona, došao i nekadašnji glumac koji je želio biti gradonačelnik
"To je naš mjesec"
FOTO Centar Zagreba pun policije! Ispred SNV-a trešti Thompson, došao i nekadašnji glumac koji je htio biti gradonačelnik
Srbijanska naftna kompanija dobila od SAD-a tri mjeseca da pronađe kupca
Teška odluka
Amerika postavila ultimatum Srbiji: "Imate tri mjeseca"
show
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Severina raznježila fanove u Areni prizorima sa sinčićem Aleksandrom
''Kao majka nisam smjela...''
Severina podijelila dosad neviđene prizore sina: ''Dobila sam odobrenje jače od bilo kojeg zakona''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Dosjetljivo
Ovakva kupaonica postoji samo u Bosni! Pogledajte neuobičajeni dizajn
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Urnebesno
Mogu se i ovako ugraditi nova vrata! Majstori na aparatima
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
Što kažete?
Neki se ozbiljno spremaju za zimu, pogledajte samo ulov ovog Golfa
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Uznemirujuće
Zastrašujući trend širi se internetom: Jeste li naišli na ovakve videozapise na društvenim mrežama?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
Vjerujete li im?
Kakvo bizarno objašnjenje šefa kompanije: Otpustili su 14 tisuća ljudi, ali ne zbog ušteda ili primjene AI-a
sport
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
FIFA objavila video čim je Hrvatska osigurala SP, neki su bili i ljutiti: "Ovo je nepotrebno"
Stigla i čestitka Infantina
FIFA objavila video čim je Hrvatska potvrdila SP, neki su bili i ljuti: "Ovo je nepotrebno"
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
Pomračenje uma
VIDEO Divljački ispad niželigaškog trenera u Hrvatskoj: Pogledajte što je napravio
tv
U dobru i zlu: Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
U DOBRU I ZLU
Lošim iznenađenjima nema kraja – što će sve poći po zlu ne propustite saznati u novim epizodama serije "U dobru i zlu"
MasterChef: TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
JEDAN MOŽE POBIJEDITI
TOP 13 - tko vas je dosad najviše iznenadio svojim napretkom? Riješite anketu!
Skrivena sudbina: Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
SKRIVENA SUDBINA
Završeno snimanje još jedne serije – emotivan oproštaj ekipe
putovanja
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Sretna četrnajstica
Pizzerija o kojoj se priča: Novo hit-mjesto koje se otvorilo na zagrebačkoj Knežiji
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
Venecijanske fritule
Castagnole: Božanski recept za fritule na talijanski način
novac
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Ovo je najbolji sir na svijetu. "Velik je, zbog njega bi se ljudi mogli iskreno uzbuditi"
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
Nova pravila
Ryanair uvodi veliku promjenu za sve putnike. Evo što se mijenja od 12. studenog
lifestyle
Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali
MODNA INSPIRACIJA
15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete
Ulična moda Zagreb u kožnatoj suknji i glamuroznim čizmama
Elegantno i moćno
Brineta iz centra Zagreba vrhunski se skockala, kožnata suknja i čizme modna su poslastica
Ponuda dugih, toplih jakni za jesen i zimu
SVE ŠTO VAM TREBA
Zimske jakne: Pronašle smo 15 dugih, toplih modela koje se isplati imati u ormaru
sve
Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Za Dnevnik Nove TV
VIDEO Izbornik Farskih otoka o Vatrenima: "Malo smo bili razočarani"
Laura Gnjatović na izboru za Miss Universe predstavila se u badiću
''aj lako za noge, ali...''
Naša misica odradila nastup u badiću na svjetskom izboru, svaki opis je suvišan!
Znate li da je Doris Dragović ujna Iris Livaje, supruge Marka Livaje
bila joj je na vjenčanju
Znate li kojoj poznatoj Hrvatici je Doris Dragović ujna?
Hévíz - 5
Najveće u Europi!

Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi

S obzirom na to da se temperatura vode nikada se ne spušta ispod 24 - 26 °C, a ljeti se kreće u rasponu od 33 do 35 °C, jezero Hévíz otvoreno je za kupanje tijekom cijele godine... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Savudrija - 2 Putovanja
    Tradicija ribara

    Znate li što su grue? Drveni divovi Savudrije koji podsjećaju na prošla vremena

  • Hévíz - 5 Putovanja
    Najveće u Europi!

    Sat vremena od granice: Toplo jezero u kojem je osobit gušt kupati se zimi

  • Zedweel Capsule hotel - 2 Putovanja
    Jamči savršen san

    Hotelska "soba" u centru Londona može se unajmiti i za 35 eura, no postoji jedan veliki ali

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close