Ova mediteranska salata s tunom jedan je od takvih recepata. Riječ je o jelu prepunom proteina koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica.

Sastojci za salatu:
2 velike konzerve tune
200 grama kuhanog slanutka
1 svježi krastavac
1 svježa paprika
½ glavice luka
2-3 sušenih rajčica
5 maslina
2 žlice kapara
šaka svježeg peršina

Preljev za salatu:
2 žlice maslinova ulja
2 žlice octa
1 čajna žličica limunova soka
1 čajna žličica sušenog peršina
1 čajna žličica sušenog origana
sol i papar po želji

Priprema:

1. Ocijedite tunu od tekućine iz konzerve.

2. Sitno nasjeckajte krastavac, papriku, luk, sušene rajčice i peršin. Narežite na manje komade i masline.

3. Pomiješajte povrće s ocijeđenom tunom i slanutkom. Dodajte kapare.

4. U manjoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za preljev. Dobro ga umiješajte u salatu.

5. Stavite salatu u hladnjak na nekoliko sati, a idealno bi bilo preko noći. Salata će biti još finija drugi dan kad se svi sastojci sljube.

6. Salatu možete poslužiti na tostu, u tortilji ili čak uz tjesteninu ili kuhanu rižu. Dobar tek!

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"