U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Rösti ili röschti jelo je koje Švicarci obožavaju. Omiljeno je i zbog toga što ga možete napraviti i kad praktički nemate u kući ništa osim krumpira. Na selu, osobito u Bernu, naribani krumpiri cvrčali su u tavi za dobro jutro, ali danas se pripremaju u svako doba dana.

Rösti mogu biti i prilog za jaja i špinat, leberkäse odnosno fleischkäse (mesni sir) ili kobasice. No koliko god da se rösti klasificira kao jednostavno seljačko jelo, nijanse ipak čine razliku, a najviše se cijene oni koji su izvana hrskavi, a unutra sočni i kremasti.

Ako vam se toliko svide da ih želite od seljaka pretvoriti u princa, dodajte i luka, slanine te nekog orašastog sira koji pruža finu aromu - i dobit ćete glavno jelo.

Neki chefovi tvrde da krumpirima nakon kuhanja u slanoj vodi treba dati dovoljno vremena da se ohlade pa ih zato ostave preko noći. Razlog tome je što se lakše ribaju i bolje se drže na okupu u tavi.

Recept za rösti od samo dva sastojka pogledajte ovdje.

Idealno u svakom trenutku: Sočan namaz od dimljenog lososa koji je gotov za čas Namaz od dimljenog lososa Namaz od dimljenog lososa Namaz od dimljenog lososa +12 Namaz od dimljenog lososa