Sastojci:
1,5 kg krumpira
500 ml kiselog vrhnja
100 grama naribanog cheddar sira
50 grama naribanog parmezana
10 češnja češnjaka
svježe mljeveni papar po želji

Priprema:

1 Ogulite krumpire i narežite ih na tanke ploške ili četvrtine. Položite ih u veliku zdjelu.

2 Krumpiru dodajte dvije trećine cheddar sira, parmezan, vrhnje, češnjak i nešto papra. Velikom žlicom dobro pomiješajte dok se ne sažmu svi sastojci.

3 Krumpir s nadjevom prebacite u zdjelu za pečenje dubine oko 5 centimetara, po vrhu posipajte ostatak sira, pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko sat vremena.

4 Nakon pola sata izvadite krumpire iz pećnice, žlicom pritisnite krumpire kako bi iscurio višak tekućine, pa nastavite peći.

5 Zapečene i mirisne krumpire poslužite samostalno ili kao prilog mesnom i ribljem jelu. Dobar tek!

Savjet plus:
Ovo jelo možete napraviti i unaprijed. Ohladiti ga i narezati na kocke, pa zagrijati u mikrovalnoj pećnici neposredno prije posluživanja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju