Španjolska mreža brzih vlakova jedna je, jednostavno rečeno - divna stvar. Ne samo da je prilično velika (i stalno raste) nego je i prilično povoljna. Zemlju spaja nekoliko konkurentskih brzih niskotarifnih linija koje vode Renfe, Iryo i Ouigo, a koje putnike voze od Madrida i Barcelone do Murcije, Seville i Valencije.

A sada će nekoliko od tih jeftinih ruta postati još jeftinije. Francuski željeznički operater Ouigo najavio je da će uskoro početi prodavati karte za rute između Madrida, Valencie, Zaragoze, Tarragone i Barcelone za samo 9 eura. Da, dobro ste pročitali, tek 9 eura.

Karte su dostupne za putovanja između 11. srpnja i 9. prosinca 2023. Ukupno će u prodaji biti 1,7 milijuna karata – a Ouigo tu ne staje.

Također će pokrenuti novu rutu između Madrida i jugoistočnog primorskog grada Alicantea u ljeto 2023., čime će još više proširiti svoje jeftine i brze opcije.

Ouigova najava idealna je za sve koji su propustili nedavnu rasprodaju španjolskog nacionalnog željezničkog operatera Renfe, koji je nedavno omogućio putovanje od Madrida do Barcelone za samo 15 eura.

Sretno, i javite nam iskustva iz uvijek divne Španjolske, koje god gradove da posjetite.

Veličanstveni Madrid! Što raditi i gdje jesti u zlatnoj prijestolnici Španjolske Museo del Prado, Madrid +0 Museo Reina Sofia, Madrid
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju