Mazgirt je grad i sjedište istoimenog okruga u provinciji Tunceli na istoku Turske. Riječ je o mjestu okruženom planinama koje se izdiže na 1412 metara nadmorske visine.

Prema popisu stanovništva iz 2021. godine u Mazgirtu živi oko 1344 stanovnika – mahom Kurda, koji se mahom bave poljoprivredom i stočarstvom.

U Mazgirtu su ljeta vruća, sušna i vedra, a zime su ledene i oblačne. Iako temperature tijekom zime rijetko kad padnu ispod -13 Celzijevih stupnjeva, napadne dosta snijega koji stvara poteškoće u svakodnevnom životu.

Mnogo snijega u Mazgirtu otežava kretanje - ljudima i životinjama Mnogo snijega u Mazgirtu otežava kretanje - ljudima i životinjama (Foto: Malik Kaya / Profimedia.hr)

Jedan po jedan

Kada padne snijeg u ovoj regiji, izazov je kvalitetno nahraniti stanovništvo, ali i životinje te im zadovoljiti sve životne potrebe. Potvrđuju to i fotografije koje je snimio Malik Kaya u Mazgirtu.

Ovaj fotograf prirodnih ljepota iz Anatolije uhvatio je nestvarne prizore – stotine ovaca koje mirno prolaze uskim puteljcima kroz visoke nanose snijega. Na dijelovima puta, prolaz je toliko uzak da se ovce moraju kretati jedna po jedna.

Predvođeni lokalnim pastirom i psima, ovce mirno prelaze čak i majušan most, a sve kako bi došle na sigurno.

Kako to izgleda u stvarnosti kada jedna osoba vodi stotinjak ovaca kroz visok snijeg otkrijte u fotografijama Malika Kaye na početku teksta.

Ovako se peca u Vijetnamu: Nestvarne fotografije bacanja ribarske mreže Bacanje ribarskih mreža u Vijetnamu - 4 Bacanje ribarskih mreža u Vijetnamu - 5 Bacanje ribarskih mreža u Vijetnamu - 1 +1 Bacanje ribarskih mreža u Vijetnamu - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju