Svijet zabave već sljedeće godine očekuju velike i uzbudljive novosti. U suradnji Waterstudio.NL architects, MEYER Floating Solutions i tvrtke Prospect Design International nastala je Oceaya, plutajuća platforma za zabavu koja se može pohvaliti neograničenim mogućnostima dizajna i funkcionalnosti.

Platforma je zamišljena u više dimenzija, od 370 kvadratnih metara do više od 1100 kvadratnih metara, a u svakoj će izvedbi pružati "neograničene mogućnosti dizajna i zabave". Njezina sposobnost transformacije i održivost sasvim su nova paradigma u svijetu nekretnina.

Oceaya je i primjer ekološke odgovornosti jer istovremeno koristi održive materijale, ali i podržava znanstvena istraživanja o morskim ekosustavima. Platforme će se, naime, moći izgraditi i opremiti i kao znanstvenoistraživačke stanice, te tako olakšati pristup istraživačima do nepristupačnih mjesta na moru i pridonijeti istraživanju i borbi protiv klimatskih promjena ili pomoći u očuvanju morske flore i faune.

Prve plutajuće platforme za zabavu koje se mogu usidriti bilo gdje u svijetu premijerno će u 2025. godini biti postavljene na nekoliko lokacija. S ciljem da napravi revoluciju u svijetu zabave i ugostiteljstva, a korisnicima pruži autentičan doživljaj, Oceaya može biti dnevni boravak, noćni klub, restoran, kino, prostor za proslave i vjenčanja ili bilo što drugo što vam padne na pamet.

"Modularna, višenamjenska, inovativna i osmišljena sa strašću, Oceaya nudi dinamična iskustva", predstavio ju je glasnogovornik projekta te dodao da "Oceaya namjerava redefinirati doživljaj svih vrsta događanja za planere, jetsettere i one koji traže avanturu, i označava značajan korak u evoluciji plutajućih mjesta za zabavu".

Grad poput Vodica u kojem nema dosade: Pogledajte kako izgleda najveći kruzer na svijetu Royal Caribbean Icon of the Seas - 11 Royal Caribbean Icon of the Seas - 10 Royal Caribbean Icon of the Seas - 9 +8 Royal Caribbean Icon of the Seas - 8

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju