S više od 20 restorana, sedam bazena, zatvorenim vodenim kazalištem i najvećim vodenim parkom na moru, Icon of the Seas tvrtke Royal Caribbean krenuo je na svoje prvo putovanje.

S maksimalnim kapacitetom, ta ikona mora može ugostiti 7600 putnika, što znači da kruzerski div može primjerice primiti sve stanovnike Senja, a ako dodamo i osoblje, taj bi brod postao kao grad veličine otprilike Vodica.

Milijarde za izgradnju

"Od trenutka kada putnici kroče na brod svako je iskustvo posebno osmišljeno kako bi im pružilo najbolji odmor na kopnu i moru. Icon of the Seas nudi najbolji obiteljski odmor", rekao je predsjednik i izvršni direktor grupe Royal Caribbean, Jason Liberty, čija je tvrtka uložila oko 2 milijarde dolara za izgradnju toga čuda.

Brod dužine 365 metara ima 20 paluba. Plovit će tijekom cijele godine i krstariti istočnim i zapadnim Karibima iz Miamija.

Jedan od najpopularnijih sadržaja na brodu zasigurno je najveći vodeni park na moru. Među šest tobogana je i Pressure Drop, otvoreni tobogan za slobodni pad, kao i Frightening Bolt, najviši tobogan na moru.

Cijena krstarenja najvećim kruzerom na svijetu?

Putnici mogu guštati u restoranima, kafićima, barovima i salonima, kao i kupoli smještenoj na vrhu broda koja nudi pogled na ocean i vodopad. Kupola služi kao restoran, ali i interaktivno kazalište.

Na raspolaganju je 28 vrsta soba, a najviše će se cijeniti one s najboljim pogledom na ocean, ali iz tvrtke javljaju kako je prosječna cijena krstarenja na najvećem kruzeru na svijetu za jednu osobu otprilike 8700 eura za najluksuznije ture, a moći ćete na Ikoni mora provesti sedam dana za "samo" oko 1600 eura u standardnoj sobi.

"Nasukan" na stijeni: Kruzer dug 165 metara u Južnoj Koreji o kojem se priča Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 1 Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 3 Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 4 +0 Sun Cruise Hotel u Južnoj Koreji - 2

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju