Ako ste za nešto drukčije putovanje i imate malo više od 100 tisuća kuna u budžetu za kartu, možete razmisliti o krstarenju zrakom s tvrtkom OceanSky Cruises.

Njihova neobična letjelica kreće od Svalbarda do Sjevernog pola i natrag, a osim samog putovanja ideja je pokazati kako se može letjeti s minimalnim utjecajem na okoliš bez velikog ugljičnog otiska.

Airlander 10 hibrid je aviona, helikoptera i zračne letjelice koji neodoljivo podsjeća na cepelin te je sa svojih 98 metara najveća letjelica na svijetu. Budući da leti na nižim visinama od zrakoplova, nema potrebe za kabinom pod tlakom, što omogućuje panoramske prozore i staklene podove, kao i ugodniji boravak. 

U kabini opremljenoj poput hotela s pet zvjezdica putnici mogu uživati u fascinantnom pogledu dok klize kroz zrak brzinom do 111 km/h. Kako Airlander može biti u zraku tri dana, nema potrebe za čestim slijetanjem i polijetanjem.

Arktička avantura putnicima dubljeg džepa ponudit će jedinstveno iskustvo udobnosti tijekom leta i uživanja u krajolicima Sjevernog pola. Ako se kojim slučajem odvažite na putovanje - javite nam dojmove. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju