Bubble Palace ime je najskupljeg imanja u Europi. Točnije, riječ je o posjedu slavnog talijanskog dizajnera s francuskom adresom Pierrea Cardina koji je smješten u mjestu Théoule-sur-Mer sklopu planinskog lanca Massif de L’Esterel u južnoj Francuskoj.

Bali Putovanja Otputujte u ljeto: Komadić raja u kojem možete osjetiti kako se stres otapa na suncu

Pierre Cardin poznat je po avangardnom stilu i dizajnu prepunom geometrijskih oblika i motiva. Ne čudi stoga što mu se svidio Bubble Palace s pogledom na Sredozemno more kojeg je izgradio mađarski arhitekt Antti Lovag imitirajući prve oblike života ljudi u pećinama.

Rezidencija je građena između 1975. i 1989. godine, prostire se na otprilike 1200 četvorna metra, a obuhvaća desetak soba, 11 kupaonica, tri bazena, nekoliko vrtova, ali i amfiteatar na otvorenom s 500 mjesta. Ovdje su se kroz desetljeća održavale modne revije, snimali filmovi, te održavale raskalašene zabave poznatih osoba iz javnog života.

Slika nije dostupna Zanimljivosti A tko će im dati građevinsku dozvolu? Kućica od 50 kvadrata na 3 kata o kojoj se priča

Imanje se već neko vrijeme nalazi u prodaji, a cijena mu iznosi oko 360 milijuna eura. Da biste iznajmili ovo velebno zdanje trebat će vam otprilike 200 tisuća kuna po danu.

Kako izgleda unutrašnjost Bubble Palacea, pogledajte u YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju