Instagram je savršena platforma za predstavljanje svih fascinantnih mjesta koja posjećujete, a ponekad se čini da je na Instagramu život savršen, posebice kad vidimo kako influenceri objavljuju svoje ultrafotošopirane slike s putovanja. Ipak, ništa nije savršeno, ali zanimanje za ovih pet fascinantnih mjesta blizu je toga.

Od legendarnih znamenitosti do skrivenih dragulja, Instagram je riznica inspiracije za putovanja, a u Europi postoje brojne nevjerojatne lokacije koje su popularne među korisnicima te aplikacije.

U ovom ćemo vam članku predstaviti pet najpoznatijih Instagram mjesta u Europi koja vas mogu inspirirati za vaše iduće putovanje.

Eiffelov toranj, Pariz

Eiffelov toranj jedna je od najpopularnijih svjetskih znamenitosti i meka za instagramere koji traže kultnu fotografiju. S vrha tornja možete vidjeti zapanjujući pogled na Grad Svjetlosti. Njegova jedinstvena arhitektura i povijest čine ga savršenim mjestom za fotkanje.

Kako biste izbjegli gužve i snimili savršenu fotografiju Eiffelova tornja, najbolje je posjetiti ga rano ujutro ili kasno navečer. Danju je Eiffelov toranj uvijek krcat turistima, pa pokušajte biti pametniji i uhvatiti fotku dok većina turista još uvijek spava, a za ostale savjete za izbjegavanje gužve prilikom posjeta Eiffelovu tornju kliknite ovdje.

No nije Eiffelov toranj jedino što morate posjetiti u Parizu za odličnu fotku. Posjetite pariške četvrti poput Montmartrea ili Le Maraisa kako biste uhvatili srž pariškog života.

Santorini, Grčka

Santorini je jedan od najslikovitijih otoka u Grčkoj, poznat po svojoj plavo-bijeloj arhitekturi i zadivljujućim zalascima sunca. Njegove dramatične vulkanske stijene, gradovi na liticama i tradicionalne bijele kuće čine ga savršenim mjestom za instagramere.

Najfotografiranije mjesto na Santoriniju je Oia, sa svojim legendarnim plavim kupolama i bijelim zgradama. Snimite zapanjujući zalazak sunca iz zaljeva Amoudi ili se uputite u Firu u istraživanje vulkana.

Da biste doživjeli Santorini poput lokalnog stanovnika, razmislite o pješačenju od Oije do Fire, odakle se pruža nenadmašan pogled na otok. Još jedno sjajno mjesto je selo Pyrgos, smješteno u sredini otoka. S njega se pruža prekrasan pogled na cijeli otok, a ima i manje turista, pa je iskustvo autentičnije.

Kolosej, Rim

Kolosej je iskonski simbol Rima i mora ga posjetiti svatko tko putuje u Vječni Grad. To je savršeno mjesto koje nudi uvid u drevnu rimsku povijest i zadivljujuću arhitekturu.

Kako biste izbjegli gužvu, Kolosej je najbolje posjetiti rano ujutro ili kasno poslijepodne. Ako želite fotografirati Kolosej bez gužve, otiđite do Rimskog foruma, gdje ga možete slikati iz daljine.

Područje oko Koloseja prepuno je prekrasnih mjesta za fotografiranje. Rimski forum, Palatin i Konstantinov slavoluk samo su neka od mjesta na kojima možete snimiti neke od najboljih fotki Koloseja.

Amsterdamski kanali, Nizozemska

Amsterdamski kanali svjetski su poznati, i to s dobrim razlogom. Šarmantne zgrade iz 17. stoljeća, brodovi i mostovi čine ga savršenim mjestom za fotografije. Zlatni sat, razdoblje neposredno nakon izlaska ili neposredno prije zalaska sunca kada je svjetlost prožeta crvenim i zlatnim tonovima, pruža zapanjujuće osvjetljenje i manje gužve, što ga čini najboljim vremenom za snimanje ljepote kanala.

Neka od najpopularnijih mjesta za Instagram duž amsterdamskih kanala uključuju tržnicu cvijeća Bloemenmarkt, most Magere Brug i četvrt Jordaan. Doživite Amsterdam poput lokalnog stanovnika unajmljivanjem bicikla i vožnjom uz kanale, snimajući ljepotu grada iz različitih perspektiva.

Tower Bridge, London

London je jedan od najpopularnijih gradova za posjet na svijetu, a Tower Bridge je zasigurno najpopularniji motiv koji možete pronaći na Instagramu iz Londona.

Prostirući se preko rijeke Temze, ta impresivna građevina plijeni pozornost fotografa i putnika dulje od 120 godina. Tower Bridge savršeno je mjesto za nezaboravnu fotografiju za Instagram, bilo danju ili noću.

Tower Bridge arhitektonsko je remek-djelo i pravi simbol Londona. Sa svojim kultnim tornjevima, visećim lancima i stilom viktorijanske gotike, Tower Bridge lako je prepoznatljiv i omiljen na Instagramu. Most izgleda posebno zapanjujuće tijekom zlatnog sata, kada sunce zalazi, a daje mu topli sjaj koji ističe sofisticiranu eleganciju mosta.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju