Otvoren je najdublji bazen na svijetu po imenu Deep Dive Dubai. Dubok je 60,02 metra, a kao što mu ime ukazuje, smješten je u gradu čuda Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Točnije, smješten je na istoku grada u četvrti Nad al Sheba.

Izgrađen je kao mjesto za trening profesionalnih ronilaca, ali i za rekreativce koji uživaju u istraživanju plavetnila.

Bazen je ispunjen s 14 milijuna litara vode – pandan volumenu šest Olimpijskih bazena – koja se u svakom trenutku održava na toplih 30 Celzijevih stupnjeva. Smješten je unutar građevine u obliku kamenice površine 1500 četvornih metara.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Kakav zaron! Znate li u kojoj se europskoj zemlji nalazi najdublji bazen na svijetu?

Kako i priliči gradu s najvišim neboderom na svijetu i šoping-centrom usred pustinje u kojem se može skijati, Deep Dive Dubai nije „običan“ duboki bazen. Međunarodni tim na čelu s Jarrodom Jablonskim odlučio je dizajnirati uzbudljivo mjesto za istraživanje.

Upravo zato Deep Dive Dubai skriva potopljeni grad i prostor za zabavu u kojem se može igrati podvodni stolni nogomet i voziti bicikl. Na različitim dubinama očekuju vas različiti zabavni sadržaji, a vlasnici tvrde da morate više puta zaroniti kako biste vidjeli sve njegove čari.

Bazen snima i nadgleda pedesetak kamera te se tako jamči sigurnost svih ronilaca. Na raspolaganju je i hiperbarična komora koja odjednom može primiti 12 osoba.

Najdublji bazen na svijetu nalazi se u Italiji Zanimljivosti Na 2 i pol sata od Hrvatske: Najdublji bazen na svijetu u koji se prste usude umočiti samo najbolji plivači

Ne ronite? Nema problema. Uz bazen se nalazi restoran u kojem možete promatrati svoje voljene dok istražuju Deep Dive Dubai.

Guinnesova knjiga rekorda i službeno je potvrdila da je Deep Dive Dubai najdublji bazen na svijetu za ronjenje. Titulu je preoteo bazenu Deep Spot u Poljskoj koji je dubok 45 metara, ali i britanskoj uzdanici po imenu Blue Abyss koja se tek gradi, a koja je trebala biti duboka 50 metara.

Kako on izgleda, pogledajte u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju