Udaljena nešto više od sat vremena od Galwayja, grada na zapadnoj obali Irskog otoka nalazi se jedna od najbajkovitijih irskih turističkih atrakcija. Kylemore Abbey benediktinski je samostan čija je priča krenula s Mitchellom Henryjem, bogatim poslovnim čovjekom i političarom koji je supruzi za ljubav sagradio imanje u 19. stoljeću.

Dvorac se prostirao na približno 3700 četvornih metara i imao je više od sedamdeset soba, uključujući plesnu dvoranu, oružarnicu, sobu za biljar i knjižnicu. Imućni vlasnik za sobom je ostavio i gotičku crkvu te obiteljski mauzolej u kojem počiva sa suprugom i drugim članovima obitelji.

Danas je Kylemore u vlasništvu i pod upravom benediktinaca koji ondje borave od 1920. Samostan su osnovale benediktinke koje su pobjegle iz Belgije u Prvom svjetskom ratu i ondje pronašle utočište. Osim razgledavanja lijepih zidina i interijera Kylemore Abbey je turistička atrakcija zbog nestvarnog mira koji nudi šetnja kroz šumu s pogledom na jezero i prekrasni viktorijanski vrt okružen zidinama.

Iako izgleda kao da pripada nekom prošlom vremenu, samostan ima dovoljno sadržaja koje može ponuditi svojim gostima: od tura koje se organiziraju tri puta na dan, tijekom kojih znatiželjnici mogu saznati nešto više o uzbudljivoj prošlosti, do ispijanja kave i drugih napitaka u vrtu, kao i kupovinu u trgovini gdje možete nabaviti kakvu uspomenu na posjet bajkovitoj irskoj građevini - poput oslikanih šalica, tanjura i zdjela, finog meda, domaćih marmelada... Ručno rađena čokolada koju marljivo stvaraju benediktinke također može poslužiti kao lijepi dar i podsjetnik na putovanje.

Podigli kuće na krateru asteroida: Njemački grad koji leži na tonama dijamanata Nordlingen Nördlingen - 4 Nördlingen - 3 +6 Nördlingen - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju