Moskovska fotografkinja i menadžerica društvenih mreža Lana Sator putovala je diljem Rusije kako bi zabilježila ostatke nevjerojatnog naoružanja vojske bivšeg SSSR-a, ali i tajna skladišta oružja te hangare za borbene letjelice.

Na krajem istoku zemlje snimila je fotografiju koja prikazuje više od 1000 tenkova koji su napušteni i ostavljeni da propadnu nakon raspada SSSR-a.

Podvodni vojni muzej u Jordanu - 1 Zanimljivosti Tenkovi na dnu mora: Vojna vozila koja će izbliza moći vidjeti samo rijetki

U zabačenoj vojnoj bazi otkrila je i dva borbena lovca MiG-23 koje su prepušteni zubu vremena, kao i na desetke odbačenih helikoptera kojima su uklonjeni propeleri i drugi vrijedni dijelovi.

Ruskim zaljubljenicima vojnog oružja dostupna je kupovina dijela ovog arsenala. Tenk T-34 iz vremena Drugog svjetskog rata, primjerice, može se nabaviti po cijeni od oko 1,3 milijuna kuna. No prodaja je moguća tek kad se onesposobi top i uklone strojnice.

MRE obrok američke vojske Zanimljivosti Što se nalazi u terenskom obroku američke vojske u 2020. godini?

Znatiželjna fotografkinja koja je i inače ljubiteljica napuštenih objekata ulovila je moćne prizore fotoaparatom Sony a6000 te dronom DJI Mavic Pro.

Što je sve snimila, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Skriveni hangari za borbene avione u Rusiji Skriveni hangari za borbene avione u Rusiji (Foto: Profimedia)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju