Moskovska fotografkinja i menadžerica društvenih mreža Lana Sator putovala je proteklih godina diljem Rusije kako bi zabilježila ostatke nevjerojatnog naoružanja vojske bivšeg SSSR-a, ali i tajna skladišta oružja te hangare za borbene letjelice.

Na krajnjem istoku zemlje snimila je fotografiju koja prikazuje više od tisuću tenkova koji su napušteni i ostavljeni da propadnu nakon raspada SSSR-a.

Podvodni vojni muzej u Jordanu - 1 Zanimljivosti Tenkovi na dnu mora: Vojna vozila koja će izbliza moći vidjeti samo rijetki

U zabačenoj vojnoj bazi otkrila je i dva borbena lovca MiG-23, koji su prepušteni zubu vremena, kao i na desetke odbačenih helikoptera kojima su uklonjeni propeleri i drugi vrijedni dijelovi.

Ruskim zaljubljenicima u vojno oružje dostupna je kupovina dijela ovog arsenala. Tenk T-34 iz vremena Drugog svjetskog rata, primjerice može se nabaviti po cijeni od oko 1,3 milijuna kuna. No, prodaja je moguća tek kad se onesposobi top i uklone strojnice. Mi samo možemo zaključiti kako nam je drago što je ova gomila oružja izvan pogona. Da se nas pita, nisu je trebali ni proizvoditi.

Znatiželjna fotografkinja, koja je i inače ljubiteljica napuštenih objekata, ulovila je moćne prizore fotoaparatom Sony a6000 te dronom DJI Mavic Pro.

Što je sve snimila, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju