U podmorju kod Akabe Jordan je otvorio svoj prvi podvodni vojni muzej. Za potrebe otvaranja takvog muzeja vlasti su potopile 19 vojnih vozila koja više nisu u upotrebi – uključujući tenkove, transportna vozila i helikopter.

Podvodni plutajući grad - 2 Zanimljivosti Japanci planiraju do 2030. izgraditi podvodni plutajući grad otporan na potrese

Sva su vozila postavljena oko koraljnog grebena u Crvenom moru na dubini do 28 metara u taktičkoj formaciji za borbu. Jordanci se nadaju da će taj tip muzeja privući nove turiste u Akapski zaljev na jugu zemlje.

Muzej će svakako najviše privući ronioce koji će dio jordanske vojne povijesti moći razgledati u specijaliziranim odijelima i s maskama za ronjenje, no bit će organizirane i ture brodovima sa staklenim dnom kroz koji će se moći opažati jordansko podmorje.

“Podvodni vodopad”: Čudo prirode koje je vidljivo samo iz ptičje perspektive Podvodni vodopad, Mauricijus - 2 Podvodni vodopad, Mauricijus - 1 Podvodni vodopad, Mauricijus - 3 +0 Podvodni vodopad, Mauricijus - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju