Planirate road trip po Sjedinjenim Američkim Državama? Upoznajte se s lokalnim zakonima! Moglo bi vas iznenaditi što se sve kažnjava kada sjedite za volanom.

1. Nema vožnje u Alabami kad je gužva u autu

Nijedna osoba ne smije upravljati vozilom u Alabami kada se na prednjem sjedalu nalazi toliki broj osoba da ometaju pogled vozaču na prednju ili bočne strane vozila.

2. Nema trubljenja nakon 21 sata u Arkansasu

Little Rock u Arkansasu ima strog i vrlo specifičan zakon kada su u pitanju vozači koje trube. Još 1938. godine je utvrđeno da možete biti kažnjeni ako trubite nakon 21 sata ispred prodavaonica sendviča ili ispred štandova s hladnim napitcima.

3. Vožnja u kućnoj haljini u Kaliforniji je zabranjena vožnja

Kalifornija ima dress code za vozače automobila, točnije zakonom je propisano što žene ne smiju nositi dok su za volanom – kućni ogrtač.

Slika nije dostupna Zanimljivosti SAD je čuđenje u svijetu? 10 stvari kojima Ameri iznenađuju ostatak svijeta

4. Nema lutanja u Coloradu

Nemojte se izgubiti u gradu Westminsteru u američkoj saveznoj državi Colorado!

"Protuzakonito je da bilo koja osoba upravlja motornim vozilom ili da kao vlasnik motornog vozila dopušta njegovo upravljanje tri puta u istom smjeru u razdoblju od tri sata – između 21 i 4 sata ujutro."

5. Zabranjeno je voziti bez volana u Decaturu

Grad Decatur u državi Illinois zabranio je vožnju bez volana. U slučaju da vam je trebao podsjetnik da vam je ovaj dio automobila važan za upravljanje vozilom.

6. Zabranjeno parkiranje ispred kafića u Mainu

South Berwick u Mainu zabranio je parkiranje unutar 7,6 metara od lokalnog lanca kafića Dunkin' Donuts.

7. Bez psovanja u Marylandu

Držite svoje emocije pod kontrolom svuda, a pogotovo u Rockvilleu u Marylandu. Ovdje vas mogu kazniti ako vas uhvate kako psujete na ulici, autocesti ili nogostupu, gdje vas može čuti slučajni prolaznik.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Pravila u zemlji koja s 5 tisuća kuna kažnjava vlasnike prljavih auta: Neobični zakoni UAE-a čije vas kršenje može koštati zatvora

8. Operite auto prije nego što krenete u Minnesotu

Operite auto prije nego što krenete u Minnetonku u Minnesoti. Vožnja s gumama prekrivenima prljavštinom i grudicama zemlje koje padaju po cesti smatra se javnom smetnjom i možete biti kažnjeni.

9. Registarske pločice u New Jerseyju

New Jersey vam neće dozvoliti da izradite personalizirane registarske pločice ako ste uhvaćeni u vožnji pod utjecajem alkohola u posljednjih 10 godina od pokretanja zahtjeva.

10. Zabranjeno skidanje u autu u New Yorku

Protuzakonito je svlačiti se u automobilu u Sag Harboru u New Yorku i bit ćete kažnjeni ako vas "uhvate" bez odjeće.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju