Kako prenosi portal BuzzFeed, jedan korisnik Reddita nedavno je postavio pitanje: "Koje vam se stvari kod života Amerikanaca čine prilično čudnima, a njima su potpuno normalne?" Odgovora je, naravno, bilo pregršt, a ovo su neki od najzanimljivijih, koji pokazuju kako drugi doživljavaju stvari koje su Amerima najnormalnije...

1. "Plaćanje ogromnih svota za školovanje mi je prilično nevjerojatno, dok Amerikancima, očito, nije."

2. "Nevjerojatno je što je sve dopušteno prije konzumacije alkohola. Možete podići razne zajmove, voziti auto, kupiti pištolj, imati djecu, prijaviti se u vojsku, oženiti se, ali kad na vjenčanju želite nazdraviti – za tebe još nema alkohola jer nemaš 21!"

3. "Način na koji su američki gradovi izgrađeni, gotovo posvuda se moraš voziti, ne možeš ići nikamo bez automobila."

4. "Zastave, zastave i zastave. One se nalaze gotovo svugdje, na svakom koraku i na svakom mogućem zamislivom i nezamislivom mjestu."

5. "TV program je toliko komercijaliziran da je gotovo negledljiv. Čak i u vijestima i emisijama u kojima se raspravlja o ozbiljnim temama Starbucks najavljuje svoju jesensku ponudu."

6. "Ljudi ručaju za svojim radnim stolom, i to obično bude nekakav zalogaj na brzinu. Odakle ja dolazim, ručak je najkompletniji obrok u danu."

7. "Napojnica se podrazumijeva. U Ujedinjenom Kraljevstvu ona znači nagradu za dobru uslugu, dok se u Americi ona očekuje svakako."

8. "Izuzetno ekstremno nasilan televizijski program usred bijelog dana, ali istovremeno cenzuriranje nudizma. Dakle, grudi će vam naštetiti, ali krv i umorstva neće?!"

9. "Opsjednutost srednjom školom. Čak imam i neke prijatelje koji kažu kako im je to bilo najbolje životno doba, što smatram prilično poražavajućim."

10. "Koliko je velika zemlja i koliko je normalno voziti. Imam prijatelja koji je jednom kako bi posjetio obitelj za vikend vozio čak 16 sati."

Još jedno čuđenje u svijetu, kao šećer na kraju, svakako je pizza s ananasom s američkih Havaja, nad čijom se neobičnom kombinacijom zgražaju mnogi, a najviše Talijani - tvorci pizze. Ipak, druge američke specijalitete rado smo prigrlili. U njima možete uživati od ponedjeljka, 25. travnja, u Lidlu. U tjednu okusa Amerike pronaći ćete sve za sočne burgere i njihove ostale sendviče, od američkih umaka do priloga.

Napravite lako njihove slastice poput mirisne pite od jabuka, muffina ili cheesecakea uz jednostavne mješavine za kolače ili pak isprobajte trganu svinjetinu ili puretinu, pikantne batačiće, američki sladoled i ostale delicije u kojima rado uživamo, a dolaze nam s druge strane bare.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju