Ako ste u potrazi za najboljom hranom na svijetu, a pritom želite kušati i raznorazne okuse, štedite kako biste u idućoj godini mogli posjetiti japansku prijestolnicu.

Vodič Michelin Guide Tokyo 2019, koji je izašao prije nekoliko dana, pokazao je kako glavni grad Japana i dalje ima najveći broj restorana s Michelinovom zvjezdicom, više od bilo kojeg drugog restorana na svijetu.

Tako su se u novom vodiču na popisu našli jedan restoran s tri zvjezdice, tri restorana s dvije zvjezdice te čak 29 restorana koji nose jednu Michelinovu zvjezdicu. Ako ste zaljubljenici u hranu, ali nemate veliki budžet, recimo da i vodič preporučuje 44 nova restorana u kategoriji „Bib Gourmand“, koji se smatraju izuzetno dobrim, a jeftinijim mjestima.

Tako danas, s 230 restorana označenih zvjezdicom, Tokio se smatra idealnim odredištem za zaljubljenike u dobru hranu. „Novi restorani dodatno učvršćuju poziciju grada, a odlična je stvar što su dostupni restorani koji nude visoka gastronomska iskustva, ali i oni koji će vam dati pravu vrijednost za novac“, objašnjava se u vodiču.

Nakon Tokija, na popisu restorana s najviše Michelinovih zvjezdica našli su se Pariz, Osaka, London i New York, tako da je jasno kako vrhunsku hranu možete naći svugdje diljem planeta. No ako želite mnoštvo izbora, kupite kartu za japansku prijestolnicu i uživajte u carstvu okusa!

Misterij godine: Gotovo cijela Amerika traži Hrvatsku Split +0 Dubrovnik

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju