Cijene najma stana u Tokiju iznimno su visoke. To i ne čudi kada u glavnom gradu Japana živi oko 14 milijuna ljudi, a dostupna kvadratura za stanovanje je ograničena. Baš zato popularni su minijaturni stanovi do 10 kvadrata koji se mogu naći za "pristojne" novce – obično između 300 i 500 eura.

YouTube kanal Tokyo Lens otkriva upravo takva mjesta, a u novom videu koji je pogledalo više od 350.000 ljudi ističe najčudniji japanski stan. Minijaturni prostor trenutno se iznajmljuje po cijeni od 70,000 jena, odnosno oko 415 eura.

Na prvi pogled četverokatnica u okrugu Shinagawa u kojoj se nalazi stan izgleda sasvim pristojno. Ima nadzorne kamere i poseban digitalni ključ za otključavanje koji jamči privatnost osoba koje tu borave.

Zahod na ulaznim vratima

No čim stignete do neugodno uskog stubišta – dizala u zgradi nema, počet ćete naslućivati da se nešto neobično događa.

Zahodska školjka prva je stvar koju vidite kada otvorite ulazna vrata. Umjesto hodnika, naći ćete se u minijaturnoj kupaonici s kadom i umivaonikom, a iz koje se ulazi u središnji i jedini preostali prostor.

Životni prostor zapravo je soba duga oko sedam metara i široka tek oko jedan metar – toliko je skučen da se u njemu nalazi tek stolić s pločom za kuhanje, sudoper, mini stroj za pranje rublja i prozor.

Na japanskim stranicama za iznajmljivanje nekretnina ovaj se stan ističe kao savršen prostor za moderan život. Biste li se vi s tim složili?

Pogledajte video Tokyo Lensa u nastavku teksta i provjerite zašto Norm Nakamura naziva ovo najčudnijim stanom u Japanu.

Kamo putovati u vašim godinama? Najbolja odredišta za svako desetljeće života Najprometniji pješački prijelaz na svijetu - Shibuya, Tokio - 1 Biarritz +0 Cape Town, Južnoafrička Republika

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju