Između sveučilišta i uragana, Hrvatska je druga na ljestvici najzagonetnijih destinacija svijeta u Americi.

Prema Googleovoj tražilici u 2018. najviše se Amerikanaca pitalo gdje je Sveučilište Villanova, a u stopu je slijedi Hrvatska. Lijepa Naša prvakinja je svijeta u tjeranju na razmišljanje o tome gdje se nalazi na karti. Zašto je tako, odgovor ima Forbes: "Zbog Vatrenih je Hrvatska popularnija nego ikad – evo što morate vidjeti!".

Na drugoj strani svijeta u Google se ove godine najviše upisivalo i: "gdje je Parkland Florida", zatim uragani Florence i Michael. Na šestom mjestu ljestvice Amerikance je zanimalo gdje se nalazi njihovo glasačko mjesto.

Njima je Hrvatska misterij, a najlakše im je zapamtiti da smo u Europi, preko puta talijanske čizme. Travel and Leisure pojašnjava da se u maloj zemlji za veliki odmor koju je proslavila "Igra prijestolja" kriju brojne ljepote, koje uključuju fantastičnu arhitekturu, prekrasne muzeje i hranu koju koju vrijedi kušati.

Neke od nezaobilaznih destinacija jesu Plitvice, gdje turisti mogu snimiti nezaboravne fotografije, baš kao i šetajući splitskom Dioklecijanovom palačom.

Alpska ruta: Nevjerojatna šetnja između zidova od snijega visokih 20 metara Japan Japan Japan +1 Japan

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju