Nedaleko od mek Per'sa na Zagrebačkoj cesti u Rudešu nedavno se otvorio Brenner, mjesto za dobar roštilj, ali i dnevne gablece. Velika terasa, parking, dječje igralište i tamburaši petkom neke su od pogodnosti i zanimacija koje nude, a s obzirom na posjećenost, Brenner žari i pali. 

Chef Tomo Čizmić godinama je bio zadužen za kuhinju restorana Lido, a u novom Brenneru spaja tradiciju s modernom pripremom. Porijeklo namirnica ovdje je u prvom planu, pa se prednost daje namirnicama s malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Od ponedjeljka do petka u ponudi imaju dnevna jela poput čobanca, gulaša, tortilja i koljenica. Petkom rade i hobotnicu ispod peke, tunu, škarpinu te ostale morske radosti.

Za zagrijavanje nude prefine uštipke s vrhnjem i vlascem, domaće čvarke i zagorske štrukle iz krušne peći, no specijalnost im je meso što miriše na dim. Teleća rebra su za svaku pohvalu, sočna i meka s nježnim BBQ umakom koji ne maskira meso. Ćevapomani dolaze po svoju porciju omiljenog zagrebačkog fast fooda koji se u Brenneru rade i od teletine po posebnom receptu. Za klasičare imaju i juneće, a mogu se i zapeći u krušnoj peći. Od nešto ozbiljnijih komada mesa imaju i bifteke, kao i T-Bone.

Roštilj Hrana i piće Odabrali čitatelji: 15 mjesta na kojima se jede dobar roštilj u Zagrebu

Od klasičnih pečenjarnica Brenner se odmaknuo ponudom „slatkiša“. U krušnoj peći rade se i deserti – domaća štrudla od jabuke koju hladi sladoled od vanilije. Tko više voli, može se odlučiti i za varijantu sa sirom, a na izbor su i germknedle s vanilijom, luleki s prezlama, kao i čokoladni souffle.

Prijatelj mišića i zdrave dijete: Namirnica koja ima više proteina od jaja Falafel Slanutak Popečci od slanutka s kurkumom +1 Varivo od slanutka

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju