Ovom su se pohodu, naime, priključile i WOW-ice (udruga Women On Wine), krenuvši tragom prvog izleta - od Ruda, preko Velikog Dola, Oštrca, Rancerja, Prekrižja, Poljanice pa do vrha Plešivice. Na svim kontrolnim točkama bila je organizirana okrjepa i glazba. Završno slavlje bilo je na Poljanicama, kod Lovačke kuće. Došli su planinari iz svih dijelova Hrvatske, te zajedno obilježili ovaj važan datum za hrvatske planinare.


Wowice su, tradicionalno, organizirale i kušanje vina na svom WOW WALKU. Slijedom nedavne degustacije u zagrebačkoj novootvorenoj trgovini Yellow Tree i ponesene izvrsnim sjećanjem na kušanje malvazija istarskog vinara Franca Cattunara iz Brtonigle, poznatog po projektu 4 zemlje – ponijele su u Samoborsko gorje malvaziju s Bijele zemlje, koja se izvrsno „sljubila“ sa samoborskim gorjem, s najljepšim položajem – Rancerje.


Na povratku prema polazišnoj točki, Wowice su posjetile i obiteljsko gospodarstvo Sirovica u Prekrižju Plešivičkom, gdje su kušale vina plemenitih sorata ovoga kraja - silvanac zeleni, chardonnay, rajnski rizling te favorit – rose od crnoga pinota, nježne provansalske roza boje, ugodnih kiselina i – lijepe svježine.

Svojim WOW WALKOM Wowice promoviraju, uz umjerenost u jelu i piću, redovitu tjelesnu aktivnost – za dugovječnost i zdravlje tijela i duha. Kako bi se popularno reklo - Mens sana in corpore sano. Nakon Japetića, Dugoselskog i Samoborskog vinogorja, planira se i 4. WoW Walk - na Velebit. Pratite nas …
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju