Kako bi još dodatno uljepšali grad, madridske vlasti dosjetile su se pomalo neobične ideje. Naime, uskoro će na krovu autobusa španjolske prijestolnice biti nasađeni pravi pravcati vrtovi!

Sjetite se kakvu su popularnost samo nekad uživali autobusi u Londonu. Bili su jedna od atrakcija grada i svatko ih je rado lovio na fotografijama i vozio se njima. Moguće da će kroz neko vrijeme ista stvar biti i s busevima u Madridu, s obzirom na to da se na nekim autobusima i stanicama planira sadnja vrtova, kako bi se naglasila važnost prirode i pokazalo da se čak i autobusi mogu stopiti s njom.

Ovu inovaciju potpisuje Phytokinetic i jedna je od samo šest izabranih inovativnih projekata koji će pomoći razvoju i uređenju grada.

Vjeruje se kako će vrtovi na krovovima autobusa poboljšati okoliš upijajući buku, toplinu i zagađenja, a za početak će biti isprobani kao pilot projekt na 30-ak buseva.

Da na ostanemo samo na opisnom dijelu, u videu možete pogledati kako će točno izgledati ekološko osviješteni madridski autobusi. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju