Ekipa Punkufera izabrala je prekrasno Međimurje za punjenje baterija, i to bajkovito mjesto Sveti Martin na Muri. Odmah po dolasku uvjerili smo se da sjever Hrvatske ima mnogo toga za ponuditi, a za naš jednodnevni odmor ovog puta smo odabrali LifeClass Terme Sveti Martin.

Iako smo odmah htjeli uskočiti u bazene s ljekovitim termomineralnim vodama, ipak smo odlučili istražiti i druge oblike odmora te brčkanje ostaviti za kraj dana. I nismo pogriješili...

Pravi odmor u Svetom Martinu na Muri from punkuferhr on Vimeo.

Naši domaćini predložili su nam vožnju biciklima na jednoj od ruta 750 kilometara uređenih biciklističkih staza pa smo se laganom vožnjom kroz prirodu zaputili do najsjevernije točke Hrvatske, mjesta Žabnik. Naravno, po povratku u Terme nismo htjeli propustiti priliku uživati u međimurskoj gastronomiji pa je naše sljedeće odredište bio restoran Le Batat u sklopu Hotela Spa Golfer u kojem spajaju zdravu prehranu i uvijek svježe lokalne namirnice.

 >> Rezerviraj svoj smještaj u Hotelu Spa Golfer i otkritje poznatu međimursku gastronomiju

Specijalitete koje Le Batat ima u ponudi savršeno je zaokružila zdrava međimurska gibanica s kojoj nam se odmah vratila energija. Nekoliko koraka dalje nalaze se terme koje imaju stoljetnu tradiciju. The Temple of Life moderno je uređeni kompleks sagrađen kako bi posjetitelji mogli slobodno uživati u jednoj od najljekovitijih voda u Europi koja se crpi s 800 metara dubine.

Terme su se pokazale kao savršen kraj dana u kojem smo u prirodi vratili energiju i osjećali se kao da smo tjedan dana na odmoru. Nadamo se da ćemo sljedeći put imati više vremena jer smo na našu listu želja već upisali mnoge stvari koje moramo vidjeti na sjeveru zemlje, poput farme jelena, brojnih vinskih kuća i cesta, a ni wellness kutak u Termama Sveti Martin ne zvuči loše.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju