Veliki Tabor je utvrda na sjeverozapadu Hrvatske u blizini mjesta Desinića, 8 km zapadno od Pregrade. To je prvorazredni spomenik nulte kategorije, jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u nas i predstavnik fortifikacijske arhitekture kasnog srednjeg vijeka.


Potječe iz druge polovice 15. stoljeća, a premda se u 17. i 18. stoljeću kao srednjovjekovna utvrda pretvarao u dvorac - očuvao je kasnogotičke oblike i arhitektonsku kompoziciju.

Nova web–stranica, www.veliki-tabor.hr, na hrvatskom, engleskom i slovenskom jeziku donosi i pregled edukativnih programa Dvora Veliki Tabor, muzejskih zbirki i publikacija.


Osim materijalne, predstavljena je i nematerijalna baština vezanu uz Dvor Veliki Tabor – usmenu predaju o Veroniki Desinićkoj.


I na kraju – ne manje važno tu su i informacije o ustroju, radnom vremenu i cijenama ulaznica. Naravno, sva događanja i novosti možete u svakom trenutku pratiti na Facebook stranici, i što prije krenuti u obilazak - neka prvi vikend bude u Velikom Taboru!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju