1. Heli-skijanje na Kamčatki
Kamčatka je udaljeni ruski poluootok koji obuhvaća više od 200 aktivnih vulkana. Dobra vijest? Na dobar dio tih vulkana moguće je sletjeti helikopterom te se po njima spustiti na skijama. Riječ je o idealnoj aktivnosti za ljubitelje ekstremnih zimskih aktivnosti.

2. Ronjenje između dvaju kontinenata
Silfra je pukotina u islandskom jezeru Thingvallavatn i jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje je moguće zaroniti između dviju tektonskih ploča. Voda između Sjevernoameričke i Euroazijske ploče nevjerojatno je čista i pruža nezaboravni doživljaj ronjenja za sve ljubitelje podvodnih aktivnosti.

3. Let do ruba svemira
Jeste li znali da možete unajmiti MiG 29 koji vas vodi na nezaboravni put do ruba svemira? Prije nego što vas posjednu u ovaj legendarni ruski lovac, potrebno je odraditi medicinski i sigurnosni trening u Nižnjem Novgorodu, a potom se prepustiti u ruke iskusnih pilota koji će vas vinuti na rub svemira. Ipak, imajte na umu da postoji ogromna lista čekanja za ovaj 50-minutni let koji košta “tek” 17.500 eura.

4. Vožnja motorom po Argentini
Legendarna Ruta 40 vodi kroz zapadni dio Argentine uz Ande, a najbolje ju je prijeći na motoru. Za ovaj 7000 kilometara dug put bit će vam potrebno otprilike tri tjedna, a tijekom putovanja proći ćete zapanjujuće prirodne ljepote ove južnoameričke zemlje – od pustinjskih predjela Catamarce i San Juana preko vinske regije Mendoza do spektakularnih planinskih vrhova u Patagoniji.

Istanbul Putovanja Jeste li spremni na šok za sva osjetila? Povoljne aviokarte za "glavni grad svijeta"!

5. Utrka superautomobilima u Alpama
Flüela i Stelvio imena su popularnih planinskih prijevoja koji prolaze kroz švicarske i talijanske Alpe, a smatraju se nekim od najboljih cesta na svijetu za vožnju. Upravo ovdje moguće je unajmiti luksuzne superautomobile poput Lamborghinija, Maseratija, Porschea i Ferrarija te se prepustiti utrkivanju u prekrasnom okruženju Alpa.

6. Preživljavanje u divljini, u američkoj saveznoj državi New York
U planinama Catskill u jugoistočnom dijelu američke savezne države New York održavaju se 24-satni tečajevi preživljavanja u divljini. Grupa do 16 osoba odlazi u netaknutu prirodu i uči kako napraviti sklonište, prijeći rijeku s užadi, pronaći hranu i pitku vodu te se snaći usred noći u nepoznatom prostoru.

7. Hodočašće na Putu 88 hramova
Odvažite se na legendarno japansko hodočašće oko otoka Shikoku. Put 88 hramova dug je oko 1200 kilometara, a svake godine djelomično ga prijeđu tisuće hodočasnika. Osobito je popularno u proljeće, odnosno u vrijeme cvjetanja trešnje.

1000 km predivne obale na kojoj ćete uživati za manje novca nego na Jadranu Tunis - 6 Tunis - 3 Tunis - 2 +3 Tunis - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju