U trendu Hrskava i sočna piletina Provjeren recept Probajte, bit će vam drago: Za uvijek sočnu piletinu treba vam samo jedan sastojak Sir se ne bi trebao čuvati u proziirnoj plastičnoj foliji - 1 Nemojte ovo raditi Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući Indijanska banana u Donjoj Bistri na plantaži Ivana Šuloga - 5 Ljekovito blago U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura


Pačje meso
je među omiljenijim kineskim namirnicama, koje se sprema na razne načine. Usoljena patka pritom se nameće kao posebna delikatesa. Ptici se odstranjuje perje i utroba, prepolovljuje se na pola, te se ista dobro posoli. Usoljena patka odleži sat ili dva vremena, a nakon toga se kuha u vodi sa začinima. Potom se patka suši na tamnom mjestu, te pohranjuje zbijena u staklenkama.

U tradicionalnoj kineskoj medicini usoljeno pačje meso se preporučuje osobama koje se žele riješiti nakupljenih toksina u tijelu nakon pretjerivanja u hrani i piću, ili sniziti tjelesnu temperaturu. Legenda kaže da je u ljekovitost ovog specijaliteta (koje obješen na kuke nalikuje na pršut, ali nema mnogo veze s njim) vjerovao i car Hongqwu iz dinastije Ming, koji je svakoga dana jeo po jednu usoljenu patku.

U kineskom mjestu Huixian tradicija soljenja patke stara je dvjestotinjak godina. U njenu proizvodnju uključeno je čak 44 obitelji koji svake godine prodaju više od 10 tisuća usoljenih patki kupcima iz Kine i ostatka svijeta.