U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak


Pačje meso
je među omiljenijim kineskim namirnicama, koje se sprema na razne načine. Usoljena patka pritom se nameće kao posebna delikatesa. Ptici se odstranjuje perje i utroba, prepolovljuje se na pola, te se ista dobro posoli. Usoljena patka odleži sat ili dva vremena, a nakon toga se kuha u vodi sa začinima. Potom se patka suši na tamnom mjestu, te pohranjuje zbijena u staklenkama.

U tradicionalnoj kineskoj medicini usoljeno pačje meso se preporučuje osobama koje se žele riješiti nakupljenih toksina u tijelu nakon pretjerivanja u hrani i piću, ili sniziti tjelesnu temperaturu. Legenda kaže da je u ljekovitost ovog specijaliteta (koje obješen na kuke nalikuje na pršut, ali nema mnogo veze s njim) vjerovao i car Hongqwu iz dinastije Ming, koji je svakoga dana jeo po jednu usoljenu patku.

U kineskom mjestu Huixian tradicija soljenja patke stara je dvjestotinjak godina. U njenu proizvodnju uključeno je čak 44 obitelji koji svake godine prodaju više od 10 tisuća usoljenih patki kupcima iz Kine i ostatka svijeta.