Prošle godine je čak 115 radova bilo u konkurenciji za Nagradu Dijana Klarić koja se dodjeljuje za najbolji putopis, fotografiju, film, projekt ili putnika godine, a i ovaj put se očekuje velik broj zainteresiranih.

Nagrada je osmišljena u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju koja je živjela za putovanja, umjetnost i radost življenja. Kako bi njezina ljubav prema životu i putovanju nastavila inspirirati i druge, nagradu je pokrenuo Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se jednom godišnje.

Rok za prijavu je 1. travanj, a dodjela nagrada održat će se na Croatian Travel Festivalu u Šibeniku 20.-26. svibnja, kada će biti proglašeni najuspješniji natjecatelji i pobjednici u pojedinačnim kategorijama. Pravila o natječaju možete pogledati na stranicama Hrvatskog kluba putnika.

Nagrada Dijana Klarić Nagrada Dijana Klarić (Foto: Facebook: @nagradadijana)

Croatian Travel Festival još je 2012. godine pokrenuo Hrvatski klub putnika, a zaljubljenici u putovanja s veseljem su prihvatili ideju organizatora da festival preraste u tradicionalno godišnje okupljanje. Zanimljivi avanturisti i njihove priče koje nadahnjuju na pomicanje vlastitih granica, korisni savjeti koji se mogu doznati na festivalu, kao i odlična atmosfera samo su neki od razloga zašto se mnogi vesele već tradicionalnom događanju u Šibeniku.

Goran Blazevic 4km/h Putovanja Goran Blažević u najvećoj hodačkoj karavani: 600 km avanture u surovom pustinjskom Praznom prostoru

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju