Croatian Travel Festival ove godine obilježava svoje deseto izdanje, a u ime organizatora, turističke agencije Hrvatski klub putnika, direktor i idejni pokretač festivala, Nikola Baraka, istaknuo je da je ponosan što je ovaj jedinstveni koncept uspio iz godine u godinu rasti i postati prepoznatljiv kao mjesto susreta putnika i putopisaca s publikom koja slušajući njihove priče te gledajući fotografije i video materijale upoznaje svijet.

Croatian Travel Festival je grad Šibenik uspio upisati u kalendar putovanja brojnih naših poznatih putnika i putopisaca, od kojih mu se mnogi, iz godine u godinu vraćaju, i to je, uzevši u obzir koliko vremena ti ljudi provode izvan Hrvatske, veliki uspjeh, ali i velika promocija za destinaciju“, zaključuje Baraka.

Ovogodišnje izdanje festivala će se, u četvrtak, 10. lipnja, već tradicionalno otvoriti razgovorima sa Šibenčanima. Nino Rak, Darko Gulin i dio klapaša iz poznate klape Šibenik, bit će prvi gosti festivala, na travnjaku ispred kluba Azimut, koji će biti lokacija otvorenja, ali i drugih druženja tijekom četiri dana. Na istoj lokaciji svoje će putničke priče u razgovoru s voditeljicom Vlatkom Vužić, ispričati Mija Dropuljić, Željko Garmaz i Maja Sajler Garmaz, Tomica Kristić te društvo s platforme „Putoklinci“, ali i publici već poznata lica - Jurica Galić Juka i Goran Blažević koji se na festival vraćaju s novim pričama.

Glavni dio programa, održat će se, u večernjim terminima, 11. i 12. lipnja na Tvrđavi sv. Mihovila. U petak će na toj najljepšoj pozornici, dojmove s putovanja tijekom uspješne sportske karijere, ali i s proputovanja svijetom na motoru, podijeliti naš veliki košarkaš Dino Rađa.

Iste večeri publika će doznati i kako izgleda „Ljubav oko svijeta“. Tu priču će u Šibenik donijeti poznati hrvatski putopisac i fotograf Davor Rostuhar, koji je u želji da odgovori na pitanje „Što je ljubav?“, proveo „medenu godinu“ na putu sa suprugom.

U subotu, 12. lipnja, gost na tvrđavi je dramaturg i nomad Jasen Boko, dobro poznat festivalskoj publici još od prvog izdanja festivala. Ove godine u Šibenik donosi dašak Indije, ali i dojmove sa svojih brojnih drugih putovanja koja je ukoričio u putopisne knjige. Chef Ivan Pažanin, koji na festivalu gostuje prvi puta, otkrit će kako putovanja utječu na njegov „gastro izričaj i kreacije“.

Razgovore sa svima njima vodit će novinarska legenda i zaljubljenik u putovanja Goran Milić koji je bio gost na prvom izdanju festivala.
U okviru festivala održat će se i osma dodjela nagrade "Dijane Klarić", u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt te putnik godine.
Sve detaljne informacije o festivalskom programu, događanjima i ulaznicima možete pratiti na društvenim mrežama Croatian Travel Festival i Hrvatski klub putnika (FB i Instagram) i pridružiti se uživo ili putem live streaminga. Program Croatian Travel Festivala provjerite ovdje. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju