Lampioni su preuzimani uz minimalnu preporučenu donaciju od 10 kuna, a ukupno je prikupljeno 35.722,98 kuna. Prikupljeni iznos donacija Vipnet će udvostručiti te će se sveukupno 71.445,96 kuna donirati udruzi «Krijesnica».


Autor performansa, akademski slikar i grafičar Krešimir Tadija  Kapulica, zaželio je jučer da Zagreb bude najljepši grad na svijetu i da lampioni svima ostvare želje.

"Svake godine obećam sam sebi, svojim prijateljima i suradnicima bez kojih ovo ne bi bilo moguće - ovo je zadnji put da nas sve skupa stavljam pred ovako veliki izazov i da radimo u nemogućim uvjetima! Jer vjerujte mi, uvjeti su nemogući. No, isto tako svaki put kada sam svjedok i dio ovakve čarolije koja budi zajedništvo, zaboravim na sve prepreke. Od prvog svog projekta, prije 15 godina, do danas moj cilj je jasan i planiram mu zauvijek ostati odan i posvećen - želim potaknuti ljude da vjeruju u snove i da se bore za njih. Isto tako vjerujem da svaki čovjek želi biti bolji, a lampioni i ja smo tu da ih na to podsjetimo i kažemo - Probudi se, bori se za svoje snove i vjeruj! Hvala vam svima!"


Lampioni su opet na pola sata zaustavili zračni promet iznad Zagreba, a predivne slike zagrebačkog Dolca, Katedrale i drugih znamenitosti odaslane su s ponosom svim svjetskim medijima.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju