Turska kuhinja fuzija je okusa Srednje Azije, Bliskog istoka, istočne Europe i Balkana. U ovoj zemlji jede se sve, od bureka i kebaba preko dolmi do baklave.

U trendu Luksemburg - 4 Veliko vojvodstvo 48 sati u najbogatijoj zemlji svijeta: Mala, ali moćna europska ljepotica koju turisti nepravedno zaobilaze Omiš je neotkriveni hrvatski biser za mnoge turiste Najbolja reklama za Hrvatsku Hrvatske ljepote o kojima turisti ne znaju puno: "Čudno je što se grad nalazi 35 minuta od Splita, a tako malo ljudi tu dolazi" Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine

Posebno mjesto u turskoj kuhinji ima ukiseljeno povrće poput krastavaca koje se jede praktički uz svaki obrok. Ne samo da Turci kisele sve što raste – na jelovniku ćete ponegdje naći i ukiseljene zelene šljive, već ne bacaju ni tekućinu od kiseljenja.

Tekućina od ukiseljenog povrća ima široku primjenu u gastronomiju – može se koristiti kao marinada za meso, dodatak salatama ili koktelima. Turci je pak koriste i kao "lijek" protiv mamurluka.

Tekućina od ukiseljenog povrća bogata je mineralima koji oporavljaju tijelo u slučaju kada se popila koja čašica previše, a navodno počinje djelovati nekoliko minuta nakon ispijanja.

U istanbulskoj četvrti Eminönü mogu se naći trgovine s ukiseljenim namirnicama, ali i štandovi koji isključivo prodaju tekućinu od ukiseljenog povrća na čaše te po "smiješnoj" cijeni od tek jedne turske lire, odnosno oko jedne kune.