Ako zavirite u rječnik stranih riječi, definicija slama i više je nego jasna. Naime, to je „sirotinjska velegradska četvrt izgrađena spontano bez ikakvog plana i odobrenja“. Ipak, uvijek ima dovoljno avanturista spremnih na izazove, pa se tako u Indiji pojavio – slam turizam!

Okušati život lokalaca u Indiji je moguće na vrlo autentičan način – spavanjem u slamovima. Naime, u Mumbaiju su se nedavno počele pojavljivati upravo takve ponude, a jedan koji će pokušati zaraditi na takav način je i Ravi Sansi.

Mumbai Mumbai (Foto: Thinkstock/Guliver)

16 članova moje obitelji i ja živimo u jednoj prostoriji. Kad neki turist zaželi prenoćiti, dat ćemo mu drugu, uređenu sobu, s madracem na podu, klima uređajem i televizorom, dok se toalet dijeli i nalazi se izvan kuće. Ukoliko gost poželi večerati, nešto ćemo skuhati, ili može otići u obližnji restoran“ – objašnjava Sansi. Cijena je 2000 rupija, ili nešto manje od 200 kuna.

Neobična ideja Raviju je pala na pamet nakon što je u njegovoj kući spletom okolnosti prenoćio nizozemski turist. „Ljudi znaju za postojanje slamova, vidjeli su ih nebrojeno puta u filmovima, čitali o njima u knjigama, ali nitko ne zna kako je živjeti ovdje jer nikad svijet slamova nisu upoznali izbliza“ . objašnjava.

Mumbai Mumbai (Foto: Thinkstock/Guliver)

U svakom slučaju, ova ideja nam se čini vrijednom, jer vam pruža priliku izbliza vidjeti kako je živjeti životom koji vam je vjerojatno nezamisliv. Uostalom, pješačke ture kroz Dharavi, najveći slam u gradu već postoje, pa je možda došlo vrijeme da se ode korak dalje i okusi kako izgleda spavanje na jednom prilično, neobičnom mjestu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju