Pitate li Jamieja Olivera kako dobiti najsočnije pečenje, on će vam bez razmišljenja reći stavite pile u mlijeko. Da, dobro ste čuli. Mliječne masti iz mlijeka omekšat će pticu i podariti vam sočno meso.

Hrskavu koricu postići ćete ako pile prije stavljanja u pećnicu ispržite na nešto maslaca ili maslinova ulja sve dok niste zadovoljni karamelizacijom kože.

Evo kako Jamie Oliver priprema pečeno pile u mlijeku, limunu i češnjaku.

Sastojci:
1 pile od 1.5 kilograma
565 ml mlijeka
2 limuna
10 češnja češnjaka
½ štapića cimeta
1 šaka svježe kadulje
sol i papar po želji
maslinovo ulje

Priprema:
1. Prethodno zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Pile dobro posolite i popaprite i premažite maslinovim uljem.

3. Prepržite kožu sa svih strana u loncu na malo maslinova ulja ili maslaca dok ne postane zlatno-žuta.

4. Izvadite pticu iz lonca te iscijedite ulja na kojem se piletina pekla.

5. Vratite pile u lonac zajedno s cimetom, listovima kadulje, limunovom koricom, neočišćenim češnjevima
češnjaka i mlijekom.

6. Stavite u pećnicu na 90 minuta, odnosno dok se piletina ne ispeče do kraja.

7. Poslužite uz pire od krumpira i sezonsku salatu. Dobar tek!

U videu pogledajte kako Jamie Oliver priprema piletinu s mlijekom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju