Jeste li ikada razmišljali o tetovaži ili ste mislili dodati još jednu svojoj kolekciji? Volite li uz to putovati i posjećivati atraktivne dijelove svijeta? Ako je odgovor da ili vam kombinacija zvuči dovoljno zanimljivo, donosimo vas najpopularnija mjesta za putovanje i tetoviranje. 

Putovanje započinje na Tahitiju, mjestu koje je svijetu dalo naziv „tetovaža“. Nekada se za tetoviranje koristio životinjski zub ili našiljena kost, koja bi se umočila u organsku tintu i probijala kožu. Po kosti ili zubu se udaralo malenim štapom koji je prilikom tetoviranja proizvodio zvuk – „tat tat tat“. Od tog zvuka je nastala riječ „tatau“, koja se kasnije prevela kao „tattoo“, a kod nas postala popularna kao „tetovaža“. Ako se zateknete na Tahitiju i imate želju za tetovažom, originalna tehnika tetoviranja još je uvijek dostupna u nekim salonima. Morate uzeti u obzir da će te to više platiti i da će biti bolnije od modernog stila oslikavanja kože. 

Putovanje se nastavlja u Las Vegasu, gdje se održava najveći svjetski „Tattoo show“. Tamo možete susresti najbolje majstore iz cijelog svijeta i dobiti priliku da vas upravo oni tetoviraju. Osim mogućnosti susreta s umjetnicima tetoviranja koje inače nikada ne biste mogli pronaći na istom mjestu ili uopće na istom kontinentu, važno je primijetiti da se cijeli događaj odvija u Las Vegasu. Grad, osim samog tetoviranja, nudi i tematske tulume, hotele i kockarnice gdje možete iskusiti život jednog od najzabavnijih svjetskih gradova. 

Vrhunac tetoviranja možete iskusiti u gradu Yakohama u Japanu. Horiyoshi je prema mnogima najpoznatiji svjetski majstor tetoviranja. Specijaliziran je za drevni japanski stil oslikavanja cijelog tijela, tradiciju koju posebno njeguje Yakuza – japanska mafija. Proces traje otprilike pet godina i košta oko 30.000 dolara. Osim zbog tetoviranja, grad možete posjetiti i zbog muzeja tetovaža. Tamo možete pronaći tradicionalne alate za tetoviranje, ali i minijaturne lubanje, preparirane tigrove, pisma Charlesa Masona te razne sablasne izloške. Zbog velikog broja mušterija, Horiyoshi ne prima nove, već dovršava tetovaže koje su trenutno u izradi. 

Ako niste spremni izabrati tetovažu koju ćete cijeli život nositi na koži, u Delhiju vas očekuje tehnika tetoviranja koja omogućava da isprobate pravu tetovažu koja će nestati za nekoliko tjedana. Tehnika se zove „mehndi“, a boja tetovaže je narančasto – crvena. Redovito se koriste prije vjenčanja, tako da mladenka dobije tetovažu na ruci, koja je napravljena u obliku nekog uzorka, u kojem je sakriveno ime mladenca. Ako je mladenac ne uspije pronaći, njegova buduća žena će upravljati njihovim brakom. Barem tako legenda kaže. Čak i ako niste mlada pred brakom, već ste samo znatiželji, postoji mnogo salona koji će vam napraviti privremenu tetovažu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju