Guacamole je umak baziran na avokadu, a smatra se kako porijeklo vuče još od vremena kad su Meksiko naseljavali Azteci. S obzirom da se u upotrebi zadržao do današnjih dana, brzo su ga uzeli te popularizirali sjeverni susjedi, Amerikanci, koji su ga ubrzo počeli koristiti ne samo kao umak, nego primjerice i kod pravljenja salate i začina.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Uz avokado, bitan sastojak ovog umaka je i limeta (može i sok od limuna). Guacamole je jednostavan za pravljenje, a izvrstan je dodatak čipsu ili sirovom narezanom porću kojeg jednostavno umačete u umak, što je izvrsna ideja za zdravi međuobrok.

Recept za umak guacamole pronađite na zadovoljna.hr!