Radila sam već jednom čokoladnu tortu bez šećera koja je bila prava bomba i jedan od najčitanijih postova na blogu. Ovog puta ponovo sam koristila zrelu bananu umjesto šećera, a torta je fina aromatična s cimetom, jabukom i mrkvom. Prava jesenska.

Tortu možete premazati frostingom, a i ne morate (ako želite da bude baš baš zdrava). Ja sam malo začinila frosting od sira i maslaca s nekoliko žličica dulce de leche, koji je ovoj kremi dao dovoljnu dozu slatkoće. Sve u svemu cjelokupni dojam ove jednostavne i brze torte, koja je ponovo bez vaganja, (osim frostinga) je apsolutno savršenstvo! 

Torta od jabuke i mrkve bez šećera

Sastojci:

3/4 šalice bezglutenskog mixa
1/4 šalice heljdinog brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica cimeta
1/2 šalice krupno sjeckanih badema
1/2 šalice naribane mrkve
1/2 šalice naribane jabuke
1 zrela banana
3 jaja
3/4 šalice ulja (kokosovog)
Krema
60 g maslaca
100 g krem sira
2 žličice dulce de leche

Priprema: 

1. Upalite pećnicu na 180°C.

2. U zdjeli pomiješajte brašna, prašak za pecivo, cimet i krupno sjeckane bademe.

3. Dodajte naribanu mrkvu i jabuku i promiješajte.

4. U drugoj posudi izmiješajte jaja, bananu i ulje, te u nekoliko navrata dodajte u prethodnu smjesu.

5. Nekoliko puta promiješajte i prebacite smjesu u kalup za tortu (18 cm).

6. Pecite oko 20-tak minuta (provjerite čačkalicom da li je pečeno) i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

7. Za to vrijeme pripremite kremu - izmiksajte maslac s krem sirom i dodajte dulce de leche. Prema želji možete dodati med ili šećer (ako želite da bude slađe).

8. Na ohlađen biskvit premažite kremu i poslužite uz kavu ili čaj!

Barbarine recepte i priče s putovanja možete pratiti na blogu Foodiona, Facebook stranici i njenom YouTube kanalu.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju