Adrenalinski doživljaji, neobični oblici zabave i, naravno, kupanje glavni su aduti nove ljetne sezone. Brčkanje na bazenima, vožnja zip lineom ili avanturistički dan u Gardalandu? Požurite s odlukom i rezervirajte svoju ljetnu avanturu na vrijeme.

Ako ste zaljubljenik kupanja i odlazak na more predstavlja vam prevelik zalogaj, toplice su dobro rješenje. Zaputite se u Top Terme Topusko i uživajte u mnoštvu sadržaja na 5 otvorenih bazena različite veličine, dubine i temperature jer je ovo nekad staro rimsko kupalište danas oaza mira i dobre zabave idealne za pravi odmor.

Terme obiluju termalnom vodom vulkanskog podrijetla koja je kvalitetom treća u Europi, stoga osim što ćete se dobro nauživati, ljekovita svojstva vode prate vas kud god da krenuli. U blizini Termi Topusko možete istražiti i predivna prostranstva rijeke Gline, a ako vam se ne odlazi na izlete, jednostavno prošećite zelenom šumom koja krasi okolicu kupališta. Iskoristite izvrsnu ponudu i opustite se sa svojim prijateljima i obitelji jer ćete za dvije osobe na ulaznice potrošiti manje od 50 kuna, što je zaista dobar odabir.

Odmor u prirodi Odmor u prirodi (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Volite li adrenalin, onda su zabavne aktivnosti ispunjene dozom straha, uživancije, iščekivanja, ali i prekrasne prirode pravi odabir za vas. Rijeka Korana svojom vizurom mami mnoge znatiželjne poglede, no zamislite da je istražite iz zraka i pritom se dobro zabavite. Da, i to se može. Odvažite se na adrenalinsko spuštanje zip lineom duljine 300 metara i upamtite prekrasne poglede na prirodne kreacije.

Letite brzinom do 70 kilometara na sat, a najbolji su vam prijatelji u zraku atraktivni pogledi na kanjon i rijeku Koranu. Zvuči zabavno, zar ne? Vjerujte da jest, jer mi smo probali i proživjeli smo trenutke za pamćenje. Doživite drugačiju perspektivu prirode i ne štedite na memoriji na svojoj GO PRO kameri.

Nakon što ste se odvažili na zip line i shvatili da možete proživjeti vama na prvu nepremostive strahove, zaputite se i u Gardaland u kojem uživaju i veliki i mali. Svake godine broj atrakcija ovdje se povećava, a kad k tome dodamo da je radno vrijeme parka do 22 sata, zabava i izvanredni obiteljski doživljaji zagarantirani su. Zamislite samo svoje roditelje ili prijatelje kako vrište sa sprava, a vi se smijete. I oni će ubrzo shvatiti da to nije ništa strašno, jer boravak u najvećem i najljepšem zabavnom parku u ovom dijelu Europe zaista donosi čaroliju.

Preporučujemo vam da sa sobom ponesete rezervnu majicu i hlače, jer će vam za vrijeme ljetnih vrućina vodene atrakcije biti na vrhu liste prioriteta onih koje želite posjetiti. No, ništa zato, pokoja vodena kap nije ništa naspram osjećaja koji će vas preplaviti već kad stignete pred sam ulaz zabavnog parka i istražite bogatstvo morskog svijeta u akvariju. Ovo je mjesto magije, dobre zabave i apsolutnog bijega od stvarnosti koje ovog ljeta jednostavno ne smijete propustiti, i naravno, čim vas je više, to je bolje!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju