Šuma bambusa, Kyoto, Japan
Smještena u Arashiyami koja obiluje turističkim atrakcijama, šuma bambusa jedno je od omiljenih mjesta za rekreaciju. Prolazeći kroz visoka stabla bambusa teško je ostati ravnodušan, a mnogi će svoj mir i zadovoljstvo naći u dugim šetnjama ovim putevima.

Kako do tamo: Koristite poznati vlak naziva Sagano Line. A ako ste potpuno sportski tip, iznajmite bicikl na željezničkom kolodvoru i krenite u avanturu!

Dark Hedges, Sjeverna Irska
Put drveća koje je u 18. stoljeću posadila obitelj Stuart izgledom nalikuje bajkama. Danas vijugave grane stvaraju jeziv, ali i impresivan tunel. Neki od lokalaca vjeruju kako je Dark Hedges uklet i da se noću pojavljuje utvara Grey Lady. Vi se ne opterećujte time, već ako imate mogućnosti, obavezno posjetite ovu atrakciju.

Kako do tamo: Od Belfasta vozite 50 kilometara sjeverozapadno i putokazi će vas dovesti do Dark Hedgesa.


Heerstrasse, Bonn, Njemačka
Nekadašnji glavni grad Zapadne Njemačke također ima svog konja za trku. Svakog proljeća, a naročito u travnju, bonska Heerstrasse doslovno procvate. Vremenom je ulica postala poznata i pod nazivom „Avenija cvjetajućih trešnji“, a zahvaljući Internetu, postala je i svjetska senzacija.

Kako do tamo: Bonn je sjajno povezan vlakovima i autobusima. Nalazi se u blizini Dusseldorfa i Kolna, pa prijevoz možete hvatati i od tamo.

Yvoire, Rhone – Alpes, Francuska
Smješten na obalama ženevskog jezera, Yvoire se često naziva najljepšim selom u Francuskoj. Osnovan je u 14. stoljeću, a cijeli je prepun malim, uskim ulicama od kojih je svaka posebna na svoj način

Kako do tamo: Koristite državnu cestu broj 25, Ili dođite brodom iz Eviana.

Nakasendo cesta, Japan
Ova povijesna cesta koja spaja Tokyo i Kyoto izgrađena je u 17. stoljeću i dugačka je 534 kilometra. Mnogi dijelovi su ostali originalni s kamenim pločama, tako da je cesta vrijedna posjeta i šetnje.

Kako do tamo: Posjetitelji mogu birati između sedam različitih ruta, a koji god put da odaberete, nećete pogriješiti.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju