Bilo da tražite wellness-užitke, tradicionalne specijalitete pripremljene od lokalnih namirnica ili uživanje u prirodi, Terme Sveti Martin idealna su lokacija za proslavu Martinja, najiščekivaniji dan u životu vinara, vinogradara i vinoljubaca.

Višestruko nagrađivana vina ovog kraja nastaju iz sorti sauvignona, chardonnayja, graševine, rajnskog rizlinga, bijelog i sivog pinota, traminca, zelenog silvanca i žutog muškata te crnog pinota i cabernet sauvignona. Obitelj Jakopić među prvima je u Međimurju dobila zemljopisno porijeklo nasada na kojima uzgajaju vrhunska i kvalitetna vina ovog kraja, a ljubitelje fine kapljice ugošćuju u vlastitom dvorcu iz 19. st. kuriji Terbotz. Ove su godine s izbornom berbom graševine dobili platinastu medalju u Londonu, na Decanter World Wine Awards 2017., pa je prilikom biranja mjesta za proslavu Martinja Međimurje sjajan odabir.

Osim što se ovdje njeguje filozofija zdravih užitaka, stavlja se naglasak i na tradicionalne običaje tipične za međimurski kraj. U subotu se očekuje Martinjska večera uz vinsku ceremoniju i živu glazbu.

Omiljeni su kulinarski užitci, pa će se tako na svečanom stolu naći brojni specijaliteti poput namaza od bučinih koštica, salate od goveđeg jezika, juhe s hajdinom kašom, trganaca s gljivama, svinjetine u moštu i guske s jabukama. Posjetitelji će se moći zasladiti međimusrskom gibanicom, zlevankom, kolačima ili voćem.

Ugodna atmosfera rustikalnog ambijenta Vinske kuće Hažić omogućuje uživanje “međ goricama” u netaknutoj prirodi gornjeg Međimurja.

> Adrenalin na međimurski: Čekaju vas quadovi, zipline i vožnja čamcem

Osim kušanja međimurskih vina možete se zaputiti turističkim vlakićem na besplatne izlete do Mlina na Muri, Oldtimera muzeja Šardi, idiličnog izletišta Goričanec s farmom konja i degustacijom vina, a možete i nahraniti pitome jelene i muflone na farmi. Odmorite dušu i tijelo u termomineralnoj vodi, saunama ili različitim masažama. Puni program možete pogledati ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju