Iako o Međimurju uvijek pričamo o destinaciji u kojoj se izvrsno možete odmoriti, dobro najesti i guštati u vinima lokalnih vinara, tu se možete zaista dobro i zabaviti. Bilo da se želite provozati biciklom, spustiti se zip lineom nad Termama Sveti Martin, upustiti se u istraživanje Međimurja na quadovima ili se zabaviti u Accredo centru, guštati uz mini golf Ideja ili pa se spustiti niz rijeku Muru u čamcu. Ideja ima puno, stoga je na vama da odaberete ono što vas zanima i zajedno krenimo.

> Čarobno Međimurje: Nevjerojatan kraj dobrih vina, prekrasne prirode i odličnih domaćina

Ako ste jedan od onih koji nas svoj odmor ne odlaze bez bicikla, Međimurje je savršena opcija za vas. Smjestite se u Termama Sveti Martin, prvom bike hotelu u kontinentalnoj Hrvatskoj u kojem vas očekuje kompletna infrastruktura, bilo da ste rekreativac ili se biciklizmom bavite profesionalno. No, ne morate brinuti čak i ako nemate bicikl, jer ga u Termama možete unajmiti i jednostavno se spustiti međimurskim bregima ili pa uživati u laganoj cestovnoj vožnji.

Cestovne rute ovise o razini vaše spremnosti, a birati možete između njih čak pet. Sve one vode vas do nezaobilaznih međimurskih atrakcija, a putem možete i dobro prigristi. Više informacija o rutama možete pronaći na poveznici. U slučaju da vam se cestovna vožnja čini dosadnom, upustite se u MTB avanturu. Krenite nekom od šest preporučenih staza različite težine i dužine od 20 pa do 37 kilometara. Biciklirajte nekim od najljepših međimurskih šuma i zaboravite na vrijeme. Sve o rutama potražite u posebno pripremljenom vodiču na poveznici.

Već kad ste u Termama Sveti Martin, obavezno ih istražite i iz zraka, jer u ponudi je jedinstvena u Hrvatskoj vožnja zip lineom nad Termama. Duljinom od 200 metara uživati možete u prizorima na obližnju šumi, cijeli vanjski aquapark, hotel, pa čak i golf terene koji se nalaze u blizini.

Prvi strah od visine prebrodit ćete već kad stignete na vrh tobogana s kojih kreće vaših zabavnih 10 minuta vožnje. Za sigurnost ne morate brinuti jer ste dobro privezani. Popnete se i jednostavno spustite. Na drugoj strani vas dočekuje nasmijani momak koji će vam pomoći da se sigurno prizemljite, no tu nije kraj. Ako želite sići, čeka vas drveni viseći most koji zahtjeva određeni napor da ga se premosti. Penjete se na vrh i spuštate se natrag do tobogana. Zvuči super, zar ne? Ovo vas neće koštati puno, jer za samo 30 kuna budite ono najzabavnije u sebi.

> 5 razloga zašto posjetiti predivno Međimurje

U blizini Termi nalazi se i Accredo centar, najpoznatije međimursko središte izvrsne adrenalinske zabave. Smješten na predivnoj lokaciji, centar nudi zaista mnogo sadržaja i za velike i male. Vožnje quadovima, paintball, airsoft, ljudski stolni nogomet, utrka berg go-kartovima na pedale, penjanje na umjetnu stijenu, utrka formulama na pedale, gađanje snajperskom puškom, streličarstvo, bacanje sjekire i još mnogo drugih sadržaja dobra su ideja za provođenje slobodnog vremena kad ste u Međimurju.

Osim što golf možete zaigrati u Termama, zaputite li se pak malo dalje prema središtu međimurskog kraja, u Čakovcu možete pronaći Čakovec Smart Golf teren, natural golf koncept s umjetnom travom. Teren je veličine 750m2, a ovdje će zaista uživati i djeca. U atrakciji sa svom potrebnom opremom možete uživati od 09 do 22 sata, a za obiteljsku ulaznicu 2+2 izdvojit ćete samo 30 kuna.

No, to nije sve, jer Međimurje nudi zaista puno više. Vožnja čamcima po rijekama Muri i Dravi, let zmajem na Marini Prelog, skate park i kuglana u Čakovcu i mnogobrojna vježbališta diljem Međimurja na otvorenom čekaju vas da ih posjetite. Nemojte provesti cijeli svoj odmor samo izležavajući se i ljenčareći, već proširite svoje vidike i doživite Međimurje na malo zabavniji način.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju