Enoteca Maria se na prvi pogled na razlikuje mnogo od drugih restorana na Staten Islandu u New Yorku. Izgleda poput klasičnog mjesta u kojem ćete pojesti dobru talijansku pizzu ili špagete bolonjez.
No kada zavirite u njihovu kuhinju primjetit ćete da ovdje hranu ne pripremaju profesionalni kuhari, već iskusne none.
Joe Scaravella pokrenuo je ovaj restoran 2007. godine kao svojevrsnu terapiju za svoje mentalno stanje. U relativno kratkom vremenu izgubio je baku, majku i sestru i htio se okružiti dobrom hranom spremljenom s ljubavlju kakvu znaju spremati samo none.
Umjesto profesionalnih kuhara zaposlio je talijansku baku koja je u restoranu kuhala kao za svoju obitelj. S vremenom je shvatio da postoji interesa i za druge internacionalne kuhinje, te je uključio još baka različitog nacionalnog porijekla.
Svake večeri u restoranu kuhaju dvije none – jedna kuha talijansku kuhinju, a druga neku drugu world kuhinju.
Na tanjuru se tako zna naći sve od ruskog brošča preko do alžirskih ili peruanskih specijaliteta. Svaki dan ovdje se može probati nešto novo, a kroz mjesec u kuhinji se izmjenuje više od trideset nona.
Kako izgleda dan u kuhinji u ovom osebujunom restoranu, pogledajte u YouTube videu.