Ništa ne vraća u život kao dobar sendvič! Kratka priprema, omiljeni sastojci u količini koja odgovara svačijem apetitu i gotovo nikakvo posuđe za pranje nakon ovog slasnog obroka.

Zbog toga smo zamolili našeg suradnika, chefa Sašu Polojca da nam pripremi 5 sendviča s tradicionalnim domaćim sastojcima, odnosno onim sastojcima koji su vam na dohvat ruke i koji su jako zastupljeni kod hrvatskih proizvođača. 

Odaberite regiju i proizvode proizvođača koji vam odgovaraju, slobodno se opustite i oduzmite ili dodajte namirnice za pravu rapsodiju okusa. Evo naših 5 prijedloga...



Slavonski

Kukuruzno pecivo, maslac, buđola, pržena slanina, kuhano jaje, svježa paprika, rajčica, slatki feferon, zelena salata.

Međimurski

Pecivo sa sjemenkama, mliječni namaz, meso z tibilice, radič, zelena salata, kiseli krastavac, paprika, rajčica.

Istarski

Integralno pecivo, maslac, pršut, istarski sir, rajčica, masline, rukola, maslinovo ulje.

Dalmatinski

Ciabatta, maslac, pršut, paški sir, rajčica, karamelizirani luk, zelena salata, maslina, pečena tikvica, maslinovo ulje.

Kontitnentalni

Lizika, majoneza, pečenica, sir škripavac, zelena salata, rukola, kuhano jaje, prepržena slanina, paprika, rajčica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju