Beeramisu

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Sastojci:

¼ šalice mascarponea
3 žlice šećera
3 žlice vrhnja za šlag
½ šalice Guinnessa
9 piškota
Kakao (za ukrašavanje)

Priprema: 

1. U zdjelici izmiješajte mascarpone i šećer. Nakon toga izmiksajte vrhnje za šlag 2 – 3 minute dok ne postane čvrsto. Šlagom potom prekrijte gore izmiješanu smjesu.

2. U zdjelicu ulijte pivo. Umočite piškote u pivo i samo ih jednom okrenite. Ne držite ih u pivu predugo jer će postati gnjecavi.

3. Stavite piškote u jednom sloju na dno šalice (razbijte ih na komade). Uzmite žlicu mascarponea i dodajte na piškote. Zatim dodajte još malo kakaa. Taj proces ponavljajte sve dok ne dođete do vrha čaše, a vrh pospite s još malo kakaa, za ukras. Nakon toga, čaše stavite u hladnjak barem 12 sati prije posluživanja.