Da je Hrvatska izuzetno popularna destinacija među stranim putnicima dokazuju podatci iz proteklih godinu dana u kojoj su turisti iz cijelog svijeta rezervirali smještaj u Hrvatskoj.

Podaci stranice Booking.com, koja u Hrvatskoj ima registriranih čak 48 tisuća smještajnih objekata, što čini 5 posto ukupnog portfelja Booking.com-a, otkrili su i najpoželjnije gradove u Lijepoj Našoj. A prema njima, top 10 hrvatskih gradova u kojima se ovoga ljeta najviše bukirao smještaj su Split, Dubrovnik, Zagreb, Zadar, Rovinj, Poreč, Pula, Trogir, Hvar i Opatija, a pet najbrže rastućih destinacija u Hrvatskoj su Novalja, Crikvenica, Trogir, Šibenik i Rijeka.

Preporuke koje su putnici na stranici ostavljali najviše se odnose na stari grad, plaže, hranu, opuštanje i prirodu. Najpopularnija vrsta smještaja, od 30 u ponudi Booking.com-a, u Hrvatskoj su apartmani, zatim hoteli i gostinjske kuće. Popularnost apartmana posebno ukazuje na to da je sve više i više putnika u potrazi za lokalnim i autentičnim iskustvima koja su ponajprije dostupna u privatnim smještajnim objektima.

Najviše je Hrvatsku u protekloj godini posjetilo Talijana, Nijemaca i Austrijanaca.

Booking.com predstavio je i pilot projekt dostupan hrvatskim putnicima. Riječ je o aplikaciji Booking Experiences, koji putnicima omogućuje da putem mobitela kupe kartu za lokalne atrakcije, bez dugog čekanja u redovima za kupnju karata. Putnici se jednostavno moraju pojaviti na mjestu koje ih zanima, skenirati kod iz svog pametnog telefona i uživati. Zasad su pilot projektom obuhvaćene destinacije London, Pariz, Amsterdam, Dubai i Rim, a od jeseni će biti uključen i New York.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju