Kandidatima će pokazati četiri kuharske tehnike koje se mogu koristiti prilikom pripremanja namirnica. No, prije nego od vrhunskih kuhara saznaju što je točno mariniranje, poširanje, poeliranje i prženje, natjecatelji će i sami morati pokazati svoje poznavanje ovih tehnika i to u izazovu Kutija iznenađenja. Naime, nakon što podignu Kutiju u kojoj se nalaze namirnice s kojima će kuhati, kandidati će morati nasumično izabrati i jednu od tehnika pripremanja.

Ivana će nakon što će podignuti Kutiju iznenađenja izjaviti: „Nemaš se ti što misliti, imaš što imaš – pa snađi se druže!“ Neće svi dobiti lak zadatak, jer neki nisu nikad ni čuli za neke od tehnika. Tko će poširati, a tko poelirati, tko će misliti da se izvukao jer je izvukao tehniku jednostavnog pečenja, a tko nikada nije pržio, a sada je baš to dobio za zadatak, tek ćemo vidjeti. Jedno je sigurno – Kutija iznenađenja dovest će više iznenađenja od samih namirnica ovaj put. „Volim kutiju iznenađenja, čak sam vježbao doma. Doveo bih frendove, tamo ti je moj hladnjak, izaberi mi neke namirnice i ja ću od njih nešto skuhati. Tako da sam na neki način već spreman!“ – izjavio je Valerio ususret izazovu.


I Josipa je ponijelo uzbuđenje prije samog kuhanja te je izjavio: „Od sada mijenjam svoj način kuhanja, ići ću više eksperimentirati sa svim namirnicama. Mijenjam cijeli stav!“

Neki će biti bolji neki lošiji, no samo će jedan biti pobjednik te pokazati pred stručnim žirijem da dobro savladava tehniku koju je dobio, a i da zna pripremiti ukusno i sočno jelo. Iza ovog izazova u kojem će se kandidati dobro oznojiti, red će doći i na vrhunske chefove MasterChefa da stave svoje pregače i podijele svoje znanje i s natjecateljima i s gledateljima showa. Kandidati su jedva dočekali prvu Gastroakademiju, a najuzbuđeniji među njima je bio Ratko koji je izjavio: „Meni je MasterChefova Gastroakademija najbolja stvar ovdje i razlog zašto sam se prijavio. Svaka sekunda s ovim kuharima vrijedi 100 tisuća kuna!“ Da dobar savjet zlata vrijedi znaju i kandidati kojima će svaka uputa biti od velike važnosti, a sada će imati priliku napokon saznati sve što trebaju znati o tehnikama - prženje, pečenje, mariniranje, poširanje i poeliranje.

Kako se pošira, a kako poelira, prži, peče i marinira, te kako će se s ovim tehnikama snaći kandidati, a kako to radi profesionalni chefovi saznat ćemo ovog petka u 21 sat na Novoj TV!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju