Da se dobar glas daleko čuje uvjerila se nedavno i Iva Pehar, pobjednica MasterChefa, kulinarskog showa Nove Tv. Naime, nakon naporne radne godine, Iva se za božićne praznike odlučila odmoriti u Dubaiju, ali prestižna titula kojom se okrunila prošle godine zakomplicirala joj je planove i ležanje ispod palmi jer se brzo našla u kuhinji prestižnog Madiant Jumeriah resorta u Dubaiju.

'U Dubai sam došla u posjet prijateljima i već prvog dana upoznala izvršnog chefa u resortu Dirka Steffena Haltenhofa, koji čim je doznao da sam pobjednica MasterChefa, odmah me pozvao da mu se pridružim u kuhinji i osmislim desert, koji sam na kraju poslužila svim chefovima u resortu.' – priča nam Iva o svom nezaboravnom iskustvu...

'Upoznala sam cijeli tim i zajedno smo radili u kuhinji. Recept za desert osmislila sam večer prije i adrenalin mi je tada bio na vrhuncu. Ipak, jedva sam čekala okušati se u novom izazovu te me uopće nije bilo strah, zapravo sam bila oduševljena cijelom idejom da kuham u hotelu tog kalibra, koji je dio svjetski poznatog Burj Al Araba.'

Iva je sa svojim domaćinima prošla cijeli kompleks i kuhinju veličanstvenog Burj Al Araba, dali su joj zadatak i da procijeni jeli riba koju su dostavili hotelu kvalitetna i svježa. Kod procjene svježine Iva nije imala puno problema, jer su se savršeni primjerci još uvijek micali, a i kvaliteta namirnice je bila neupitna. Nakon cjelodnevnog lutanja po resortu, chef Burj Al Araba, Mohammed Kamal Eddine, Ivu je počastio svojim specijalitetima, koji su samo stizali na stol.

Uz tako srdačne domaćine, Iva kaže kako se brzo i lako uklopila u ritam i običaje grada. Još jedna od stvari koji su ostavili poseban dojam na nju su brojni začini koji se nude u Emiratima. 'Kupila sam nekoliko začina, ali s obzirom na moje apetite, definitivno ću se morati vratiti u Dubai po još!' – zaključila je Iva.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju